Morzsás meggyes sütemény
2015.02.27 | 7:15
Beküldve:Gyümölcsös süti, Omlós tészta, Összes
Morzsás meggyes sütemény
Fincsi.hu
2017-02-11 10:31:39
Nyomtatás
Sütési idő
35 min
Morzsához
- 15 dkg margarin
- 20 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- csipet só
- késhegynyi fahéj
Tésztához
- 15 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 3 tojás
- csipet só
- 1 citrom
- 38 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tej
Töltelékhez
- 1 kg magozott meggy
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
Elkészítési javaslat
- Először a morzsát készítjük el, ami a sütemény tetejére kerül. A hideg margarint a többi hozzávalóval összegyúrjuk, összemorzsoljuk, úgy hogy közepes nagyságú morzsákat kapjunk.
- A tésztához a puha margarint a cukorral habosra keverjük, közben a tojásokat egyenként beledolgozzuk.
- A citrom héját belereszeljük, a levéből egy kiskanálnyival ízesítjük. A lisztet a sütőporral és a sóval elkeverjük, és a tejjel együtt a tésztához adjuk. (sűrű massza lesz belőle)
- Egy nagy tepsit kikenünk, kilisztezünk, vagy sütőpapírral kibélelünk. A tésztát elsimítjuk benne, rárakosgatjuk a meggyet, ráhintjük a vaníliás cukrot és a fahéjat. Rászórjuk a morzsás tésztát.
- Előmelegített sütőben, közepes lángnál (180°C-on), kb. 35-40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Kihűlés után kockákra szeletelve tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/