Morzsás meggyes sütemény

Morzsás meggyes sütemény

Morzsás meggyes sütemény

Morzsás meggyes sütemény
Nyomtatás
Sütési idő
35 min
Sütési idő
35 min
Morzsához
  1. 15 dkg margarin
  2. 20 dkg liszt
  3. 12 dkg cukor
  4. csipet só
  5. késhegynyi fahéj
Tésztához
  1. 15 dkg margarin
  2. 10 dkg cukor
  3. 3 tojás
  4. csipet só
  5. 1 citrom
  6. 38 dkg liszt
  7. 1 csomag sütőpor
  8. 1 dl tej
Töltelékhez
  1. 1 kg magozott meggy
  2. 1 csomag vaníliás cukor
  3. 1 mokkáskanál őrölt fahéj
Elkészítési javaslat
  1. Először a morzsát készítjük el, ami a sütemény tetejére kerül. A hideg margarint a többi hozzávalóval összegyúrjuk, összemorzsoljuk, úgy hogy közepes nagyságú morzsákat kapjunk.
  2. A tésztához a puha margarint a cukorral habosra keverjük, közben a tojásokat egyenként beledolgozzuk.
  3. A citrom héját belereszeljük, a levéből egy kiskanálnyival ízesítjük. A lisztet a sütőporral és a sóval elkeverjük, és a tejjel együtt a tésztához adjuk. (sűrű massza lesz belőle)
  4. Egy nagy tepsit kikenünk, kilisztezünk, vagy sütőpapírral kibélelünk. A tésztát elsimítjuk benne, rárakosgatjuk a meggyet, ráhintjük a vaníliás cukrot és a fahéjat. Rászórjuk a morzsás tésztát.
  5. Előmelegített sütőben, közepes lángnál (180°C-on), kb. 35-40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Kihűlés után kockákra szeletelve tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/