Fűszeres almakenyér
Fűszeres almakenyér
Fincsi.hu
2017-02-15 11:39:42
Ugyan csöppnyit karácsonyi hangulatot áraszt, azért egy kellemes őszi napon is megállja a helyét egy csésze gőzölgő tea társaságában.
Nyomtatás
Sütési idő
40 min
Hozzávalók
- - 2 tojás
- - 100 g cukor
- - 2 dl étolaj
- - 3 közepes alma (reszelve)
- - 1-1 maréknyi aszalt cseresznye és mazsola
- - 50 g darabolt pörkölt mandula
- - 200 g liszt
- - 1 tk. sütőpor
- - 1 - 1 tk őrölt fahéj/ánizs/szegfűszeg
- - csipetnyi só
Elkészítési javaslat
- A tojásokat enyhén habosra verem, hozzáadom a cukrot és az olajat, majd az egészet jó alaposan elkeverem. A lisztet tálba szitálom, belevegyítem a sütőport, a sót valamint a fűszereket is, végül a tojásos masszához keverem.
- Az almákat megmosom, meghámozom és lereszelem, a mandulát alacsony lángon serpenyőben megpörkölöm. A reszelt almát, a mandulát és az aszalt gyümölcsöket is a tésztába forgatom.
- A masszát sütőpapírral kibélelt püspökkenyér (vagy bármilyen hosszúkás) formába simítom, és 175- 180 fokos sütőben légkeverésen kb. 40 - 45 percig sütöm (kivétel előtt tűpróba!).
- A formában hagyom hűlni, majd miután kihűlt, kb. 1 cm széles szeletekre vágva tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/