Fűszeres almakenyér

Fűszeres almakenyér

Fűszeres almakenyér

Fűszeres almakenyér
Ugyan csöppnyit karácsonyi hangulatot áraszt, azért egy kellemes őszi napon is megállja a helyét egy csésze gőzölgő tea társaságában.
Nyomtatás
Sütési idő
40 min
Sütési idő
40 min
Hozzávalók
  1. - 2 tojás
  2. - 100 g cukor
  3. - 2 dl étolaj
  4. - 3 közepes alma (reszelve)
  5. - 1-1 maréknyi aszalt cseresznye és mazsola
  6. - 50 g darabolt pörkölt mandula
  7. - 200 g liszt
  8. - 1 tk. sütőpor
  9. - 1 - 1 tk őrölt fahéj/ánizs/szegfűszeg
  10. - csipetnyi só
Elkészítési javaslat
  1. A tojásokat enyhén habosra verem, hozzáadom a cukrot és az olajat, majd az egészet jó alaposan elkeverem. A lisztet tálba szitálom, belevegyítem a sütőport, a sót valamint a fűszereket is, végül a tojásos masszához keverem.
  2. Az almákat megmosom, meghámozom és lereszelem, a mandulát alacsony lángon serpenyőben megpörkölöm. A reszelt almát, a mandulát és az aszalt gyümölcsöket is a tésztába forgatom.
  3. A masszát sütőpapírral kibélelt püspökkenyér (vagy bármilyen hosszúkás) formába simítom, és 175- 180 fokos sütőben légkeverésen kb. 40 - 45 percig sütöm (kivétel előtt tűpróba!).
  4. A formában hagyom hűlni, majd miután kihűlt, kb. 1 cm széles szeletekre vágva tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/