Keksz kocka

Keksz kocka

Keksz kocka

Keksz kocka
Nyomtatás
Tésztához
  1. 50 dkg darált keksz
  2. 30 dkg porcukor
  3. 25 dkg margarin
  4. 9 evőkanál tej
  5. 4 dkg kakaópor
  6. 10 dkg kókuszreszelék
  7. fél dl rum (vagy 1 rumaroma)
  8. 2 keserű mandula aroma /zöld/
Tetejére
  1. tortabevonó
Elkészítési javaslat
  1. A ledarált kekszet a porcukorral, margarinnal és a tejjel összegyúrjuk.
  2. Kettéosztjuk a masszát, és az egyik felébe beledolgozzuk az átszitált kakaóport, a kókuszreszeléket és a rumot, a másik feléhez hozzáadjuk a mandulaaromát.
  3. A kakaós masszát fólia között ujjnyi vastagra nyújtjuk, ez lesz alul, a zöld krémet pedig egyenletesen eloszlatva rákenjük.
  4. A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk és a zöld krém tetejére kenjük. Miután kihűlt apró kockákra vágjuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/