Mézes sárgarépatorta
Mézes sárgarépatorta
Fincsi.hu
2017-02-10 08:22:33
Nyomtatás
Sütési idő
35 min
Hozzávalók
- 35 dkg sárgarépa
- 2 dkg darált mandula/dió
- 4 ek. méz
- 3 tojás (szétválasztva)
- 5 ek. rozsliszt
- 2 ek. finomliszt
- 2 dl tejszín
- 2 ek. zsemlemorzsa
- csipetnyi őrölt fahéj
Elkészítési javaslat
- A tojássárgáját a mézzel habosra keverem, a meghámozott és lereszelt sárgarépát, fahéjat, mandulát (vagy diót), a kétféle lisztet és a habbá vert tojásfehérjét hozzáelegyítem.
- A keveréket vajazott, zsemlemorzsával és mandulával behintett formába (én savarin formában sütöttem) töltöm, és közepesen meleg sütőben kb 30-35 percig sütöm.
- Aszalt sárgarépa szeletekkel díszítem.
Megjegyzések
- A vékonyra szeletelt sárgarépát gyümölcscukorba mártom, és 10 percre a lezárt, de még meleg sütőbe helyezem.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/