Mézes sárgarépatorta

Mézes sárgarépatorta

Mézes sárgarépatorta

Mézes sárgarépatorta
Nyomtatás
Sütési idő
35 min
Sütési idő
35 min
Hozzávalók
  1. 35 dkg sárgarépa
  2. 2 dkg darált mandula/dió
  3. 4 ek. méz
  4. 3 tojás (szétválasztva)
  5. 5 ek. rozsliszt
  6. 2 ek. finomliszt
  7. 2 dl tejszín
  8. 2 ek. zsemlemorzsa
  9. csipetnyi őrölt fahéj
Elkészítési javaslat
  1. A tojássárgáját a mézzel habosra keverem, a meghámozott és lereszelt sárgarépát, fahéjat, mandulát (vagy diót), a kétféle lisztet és a habbá vert tojásfehérjét hozzáelegyítem.
  2. A keveréket vajazott, zsemlemorzsával és mandulával behintett formába (én savarin formában sütöttem) töltöm, és közepesen meleg sütőben kb 30-35 percig sütöm.
  3. Aszalt sárgarépa szeletekkel díszítem.
Megjegyzések
  1. A vékonyra szeletelt sárgarépát gyümölcscukorba mártom, és 10 percre a lezárt, de még meleg sütőbe helyezem.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/