Tejfölös szilvás pite

Tejfölös szilvás pite

Tejfölös szilvás pite

Tejfölös szilvás pite
Nyomtatás
Sütési idő
48 min
Sütési idő
48 min
Tésztához
  1. 25 dkg margarin
  2. 30 dkg cukor
  3. 1 csomag vaníliás cukor
  4. csipetnyi só
  5. 4 tojás
  6. 25 dkg liszt
  7. 7 dkg étkezési keményítő
  8. 2 teáskanál sütőpor
Töltelékhez
  1. 1,2 kg szilva
  2. 1,25 dl tejföl
  3. 2 evőkanál porcukor
  4. 2 tojás
Szórni
  1. porcukor
Elkészítési javaslat
  1. A margarint előbb magában, majd a kétféle cukorral és a sóval krémesre keverjük. Egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat.
  2. A lisztbe vegyítjük a sütőport és a keményítőt, és a masszához adjuk.
  3. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A szilvákat megmossuk, kimagozzuk és a tészta tetejére rakosgatjuk.
  4. Előmelegített sütőben 175°C-on 12 percig sütjük.
  5. A tejfölben elkeverjük a tojást és a cukrot, a lepényre öntjük, és ugyanazon a hőfokon további 35-40 percig sütjük. Rácson hagyjuk hűlni, majd kockákra vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/