Cseresznyés – pudingos leveles süti
2017.02.1 | 10:05
Beküldve:Gyümölcsös süti, Krémes sütik, Összes
Cseresznyés - pudingos leveles süti
Fincsi.hu
2017-02-09 15:00:59
Villámgyors, olcsó, és nagyon, de nagyon finom nyári süti. Meggyel, barackkal szintén fantasztikus, próbáld ki Te is!
Nyomtatás
Sütési idő
15 min
Hozzávalók
- - egy csomag friss leveles tészta (pl. Tante Fanny kitűnő választás)
- - 20-25 dkg magozott cseresznye
- - 1 cs. vaníliás pudingpor
- - 3,5 dl tej
- - 2,5 ek. cukor
- - őrölt fahéj, porcukor a tetejére
Elkészítési javaslat
- Ezzel a fajta leveles tésztával semmi más dolgom nem volt, mint óvatosan letekerni a zsírpaparról, amire fel van tekerve, és belehelyezni egy sütőpapírral bélelt gázsütő tepsibe.
- A pudingot a tasakján előírthoz képest kevesebb (3,5 dl) tejjel készítem el, így lesz olyan sűrű az állaga, ami tölteléknek pont ideális. Miután kihűlt a puding, egyenletesen eloszlatom a tésztán. A magozott cseresznyét ha friss, akkor egyből rászórom a puding tetejére (ha fagyasztott, akkor kinyomkodom a levét, és csak ezután teszem a pudingra, különben szétáztatja a tésztát).
- A tészta széleit minden oldalról kb. 1 cm szélesen ráhajtom a töltelékre, így biztosan nem folyik ki. A tetejét meghintem fahéjas cukorral, és 180 fokos sütőben (légkeverésen) 15-20 perc alatt szép világosbarnára sütöm.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/