Cseresznyés – pudingos leveles süti

Cseresznyés - pudingos leveles süti

Cseresznyés – pudingos leveles süti

Cseresznyés - pudingos leveles süti
Villámgyors, olcsó, és nagyon, de nagyon finom nyári süti. Meggyel, barackkal szintén fantasztikus, próbáld ki Te is!
Nyomtatás
Sütési idő
15 min
Sütési idő
15 min
Hozzávalók
  1. - egy csomag friss leveles tészta (pl. Tante Fanny kitűnő választás)
  2. - 20-25 dkg magozott cseresznye
  3. - 1 cs. vaníliás pudingpor
  4. - 3,5 dl tej
  5. - 2,5 ek. cukor
  6. - őrölt fahéj, porcukor a tetejére
Elkészítési javaslat
  1. Ezzel a fajta leveles tésztával semmi más dolgom nem volt, mint óvatosan letekerni a zsírpaparról, amire fel van tekerve, és belehelyezni egy sütőpapírral bélelt gázsütő tepsibe.
  2. A pudingot a tasakján előírthoz képest kevesebb (3,5 dl) tejjel készítem el, így lesz olyan sűrű az állaga, ami tölteléknek pont ideális. Miután kihűlt a puding, egyenletesen eloszlatom a tésztán. A magozott cseresznyét ha friss, akkor egyből rászórom a puding tetejére (ha fagyasztott, akkor kinyomkodom a levét, és csak ezután teszem a pudingra, különben szétáztatja a tésztát).
  3. A tészta széleit minden oldalról kb. 1 cm szélesen ráhajtom a töltelékre, így biztosan nem folyik ki. A tetejét meghintem fahéjas cukorral, és 180 fokos sütőben (légkeverésen) 15-20 perc alatt szép világosbarnára sütöm.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/