Csokiszalámi gazdagon

Csokiszalámi gazdagon

Csokiszalámi gazdagon

Csokiszalámi gazdagon
Egy remek, sütés nélküli édesség, ami már önmagában vonzóvá teszi. Nem beszélve arról a végtelen sok finomságról, ami gazdagítja ezt a finom, csokis nyalánkságot. Egy szép csomagolással feldobva nagyszerű ajándék lehet Karácsonyra.
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. - 8 dkg étcsokoládé (jó minőségű!)
  2. - 8 dkg tejcsokoládé
  3. - 1 tk holland kakaópor
  4. - 8 dkg vaj
  5. - 15 dkg omlós (vajas) keksz
  6. - rum, vagy rumaroma (ízlés szerint)
  7. - kb. 5-5 dkg mandula, pisztácia
  8. - kb. 5 dkg aszalt gyümölcs (vegyesen mazsola, meggy, füge, datolya)
  9. - kb 2 dkg csokipasztilla
Elkészítési javaslat
  1. A csokikat a vajjal gőzfürdő felett felolvasztom. Belekeverem a kakaóport, és félreteszem hűlni.
  2. A magokat felaprítom és egy serpenyőben rövid idő alatt enyhén megpörkölöm. Az aszalt gyümölcsöket megmosom, feldarabolom, és a rumba (vagy aromába) áztatom.
  3. A keksz felét apró darabokra tördelem, a másik felét sokkal finomabbra darálom. Az összes hozzávalót belekeverem a kihűlt vajas csokis masszába, és jó alaposan elkevergetem. A masszából szalámi alakú és vastagságú rudat formázok, és nagyon szorosan celofánba csomagolom, majd néhány órára hűtőbe teszem, hogy jól összeérjenek az ízek.
  4. Tálalás előtt porcukorban megforgatom, és kb. ujjnyi vastag szeletekre vágva tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/