Csokiszalámi gazdagon
2017.02.1 | 9:07
Beküldve:Karácsony, Összes, Sütés nélkül
Csokiszalámi gazdagon
Fincsi.hu
2017-02-15 11:16:05
Egy remek, sütés nélküli édesség, ami már önmagában vonzóvá teszi. Nem beszélve arról a végtelen sok finomságról, ami gazdagítja ezt a finom, csokis nyalánkságot. Egy szép csomagolással feldobva nagyszerű ajándék lehet Karácsonyra.
Nyomtatás
Hozzávalók
- - 8 dkg étcsokoládé (jó minőségű!)
- - 8 dkg tejcsokoládé
- - 1 tk holland kakaópor
- - 8 dkg vaj
- - 15 dkg omlós (vajas) keksz
- - rum, vagy rumaroma (ízlés szerint)
- - kb. 5-5 dkg mandula, pisztácia
- - kb. 5 dkg aszalt gyümölcs (vegyesen mazsola, meggy, füge, datolya)
- - kb 2 dkg csokipasztilla
Elkészítési javaslat
- A csokikat a vajjal gőzfürdő felett felolvasztom. Belekeverem a kakaóport, és félreteszem hűlni.
- A magokat felaprítom és egy serpenyőben rövid idő alatt enyhén megpörkölöm. Az aszalt gyümölcsöket megmosom, feldarabolom, és a rumba (vagy aromába) áztatom.
- A keksz felét apró darabokra tördelem, a másik felét sokkal finomabbra darálom. Az összes hozzávalót belekeverem a kihűlt vajas csokis masszába, és jó alaposan elkevergetem. A masszából szalámi alakú és vastagságú rudat formázok, és nagyon szorosan celofánba csomagolom, majd néhány órára hűtőbe teszem, hogy jól összeérjenek az ízek.
- Tálalás előtt porcukorban megforgatom, és kb. ujjnyi vastag szeletekre vágva tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/