Fahéjas – cukros dupla csiga

Fahéjas - cukros dupla csiga

Fahéjas – cukros dupla csiga

Fahéjas - cukros dupla csiga
Gyorsan szeretnél valami finomsággal előrukkolni? Próbáld ki a fahéjas - cukros dupla csigát. Ha van a mélyhűtődben leveles tészta, akkor nagy baj már nem lehet. Nyújtás, szórás, tekerés, és már mehet is a sütőbe. Egyszerű, mégis egyszerre mutatós és finom rágcsálnivaló kávé mellé, vagy csak önmagában.
Nyomtatás
Sütési idő
15 min
Sütési idő
15 min
Hozzávalók
  1. Kb. 20-25 db csigához
  2. - 1 csomag (500 g) gyorsfagyasztott leveles tészta (tömb)
  3. - 1 csésze barna cukor
  4. - 4 tk. őrölt fahéj
  5. - vaj a sütőtepsi kenéséhez
Elkészítési javaslat
  1. A leveles tésztát kiolvasztom, és enyhén lisztezett gyúródeszkán négyszögletesre (kb 4 mm vastag téglalappá) nyújtom. A cukrot és a fahéjat összekeverem.
  2. A cukros keverék felét a tészta tetejére szórom egyenletesen, majd a sodrófával enyhén belenyomkodom a tésztába. Megfordítom a kinyújtott tésztát, és meghintem a megmaradt cukros fahéjjal, sodrófával belenyomkodom (1-2 x végighengergetem a lapon a sodrófát).
  3. A tészta egyik felét hosszanti oldaláról középig feltekerem, majd a másik felével is hasonlóan járok el. Egy éles késsel kb. 4 mm széles szeleteket vágok, és enyhén kivajazott felületű sütőlemezre rakosgatom őket viszonylag szorosan egymáshoz (így nem tudnak sütés közben szétnyílni a kis csigák).
  4. 180 fokos sütőben kb. 15 - 20 perc alatt megsütöm.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/