Kókuszos mascarponés szelet

Kókuszos mascarponés szelet

Kókuszos mascarponés szelet

Kókuszos mascarponés szelet
A hagyományos piskótatésztánál valamivel masszívabb, mégis könnyed, kellemesen kókuszos ízű tésztarétegen nem túl édes, kókuszos krém lapul, amit egy kevéske tejszínhab koronáz meg. Hidegen, lehűtve ez a kókuszos sütemény szinte ellenállhatatlan. Próbáld ki Te is!
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Sütési idő
20 min
Tésztához
  1. - 3 tojás
  2. - 18 dkg liszt
  3. - 18 dkg cukor
  4. - csipetnyi só
  5. - 3 ek. kókuszreszelék (apró szemű)
Krémhez
  1. - 4 ek. mascarpone (vagy bármilyen natúr krémsajt)
  2. - fél tubus sűrített tej (kb. 3 ek-nyi)
  3. - 1 cs. vaníliás cukor
  4. - 3 ek. kókuszreszelék (apró szemű)
Tetejére
  1. - 2 dl tejszínhab
  2. - kókuszreszelék
Elkészítési javaslat
  1. A tésztához a tojásokat a cukorral fehéredésig verem, majd beleszitálom a lisztet, sót is hozzáadom, és kézi habverővel beleforgatom a masszába. Vajazott, lisztezett kapcsos (30x11 cm-es, hosszúkás) tortaformába töltöm, és 180 fokon kb. 20 perc alatt szép világosbarnára sütöm. A tészta teteje ropogósra fog sülni.
  2. A tészta tetejébe még langyosan egy fakanál nyelével óvatosan kis lyukakat fúrok (nem szabad a teljes tortát átfúrni!), minél többet sikerül, annál jobb, majd félreteszem, és teljesen kihűtöm.
  3. A krémhez a mascarponét, sűrített tejet és a vaníliás cukrot robotgéppel simára dolgozom, belekeverem a kókuszreszeléket is, és rásimítom a kihűlt piskóta tetejére úgy, hogy a lyukakat mindenhol ellepje. (akkor jó, ha a lyukak elnyelik a krém nagy részét, és a tetején egy vékonyka réteg marad csak).
  4. Végül az egészet bevonom a keményre felvert tejszínhabbal, megszórom kókuszreszelékkel, és tálalásig hűtőben tárolom.
Megjegyzések
  1. Minél mélyebbek a lyukakat fúrunk a tésztába, annál mutatósabb lesz a sütemény, csak arra kell ügyelni, hogy ne lyukasszuk át teljesen, mert akkor alul kifolyhat a krém.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/