Könnyed pudingos – almás lepény
2017.02.1 | 9:54
Beküldve:Gyümölcsös süti, Kelt tészta, Összes
Pudingos almás lepény
Fincsi.hu
2017-02-09 21:28:58
Könnyed, lágy kelt tészta, még könnyedebb almás töltelékkel. Abbahagyhatatlan!
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Kelt tésztához
- - 350 g tönkölybúza fehérliszt
- - 1 cs. szárított élesztő
- - 2 dl langyos tej
- - 8 dkg vaj
- - 5 dkg cukor
- - csipet só
Töltelékhez
- - 4 db közepes (savanykás) alma
- - fél citrom leve
- - 2 tojás (szétválasztva)
- - 10 dkg cukor
- - 10 dkg puha vaj
- - 1 cs. vaníliás puding
- - 2 dl tejszín
Elkészítési javaslat
- A tésztához a vajat megolvasztom. A lisztet, az élesztőt és a sót összekeverem, majd hozzáadva a cukrot, a tejet és az olvasztott vajat robotgép dagasztófejével sima tésztává dagasztom. Akkor jó, ha már elválik az edény falától. Meleg helyen kb. 25 percig kelesztem.
- Közben az almákat megmosom, meghámozom, vékonyan felszeletelem, és összekeverem a citromlével. A vajat és a cukrot habosra keverem, majd belekeverem a pudingport, a tejszínt (nem kell felverni előtte) és a tojássárgáját is. A tojásfehérjét kemény habbá verem, és a vajas keverékbe forgatom. Hozzáadom az almát is.
- A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtom, majd sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Szétterítem rajta az almás masszát, és 180 fokon (légkeverésen), középső sütőálláson 20-25 perc alatt megsütöm. Közben figyelgetem, nehogy túlságosan megégjen a teteje.
Megjegyzések
- Hideg vaníliasodó, vagy vaníliafagyi remek választás mellé!
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/