Könnyed pudingos – almás lepény

Könnyed pudingos - almás lepény

Könnyed pudingos – almás lepény

Pudingos almás lepény
Könnyed, lágy kelt tészta, még könnyedebb almás töltelékkel. Abbahagyhatatlan!
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Sütési idő
20 min
Kelt tésztához
  1. - 350 g tönkölybúza fehérliszt
  2. - 1 cs. szárított élesztő
  3. - 2 dl langyos tej
  4. - 8 dkg vaj
  5. - 5 dkg cukor
  6. - csipet só
Töltelékhez
  1. - 4 db közepes (savanykás) alma
  2. - fél citrom leve
  3. - 2 tojás (szétválasztva)
  4. - 10 dkg cukor
  5. - 10 dkg puha vaj
  6. - 1 cs. vaníliás puding
  7. - 2 dl tejszín
Elkészítési javaslat
  1. A tésztához a vajat megolvasztom. A lisztet, az élesztőt és a sót összekeverem, majd hozzáadva a cukrot, a tejet és az olvasztott vajat robotgép dagasztófejével sima tésztává dagasztom. Akkor jó, ha már elválik az edény falától. Meleg helyen kb. 25 percig kelesztem.
  2. Közben az almákat megmosom, meghámozom, vékonyan felszeletelem, és összekeverem a citromlével. A vajat és a cukrot habosra keverem, majd belekeverem a pudingport, a tejszínt (nem kell felverni előtte) és a tojássárgáját is. A tojásfehérjét kemény habbá verem, és a vajas keverékbe forgatom. Hozzáadom az almát is.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtom, majd sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Szétterítem rajta az almás masszát, és 180 fokon (légkeverésen), középső sütőálláson 20-25 perc alatt megsütöm. Közben figyelgetem, nehogy túlságosan megégjen a teteje.
Megjegyzések
  1. Hideg vaníliasodó, vagy vaníliafagyi remek választás mellé!
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/