Meggyes habos
2017.02.1 | 11:57
Beküldve:Gyümölcsös süti, Krémes sütik, Összes
Meggyes habos
Fincsi.hu
2017-02-11 11:42:20
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Tésztához
- 20 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 6 tojás
- 35 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- kevéske tej
Töltelékhez
- 1 kg kimagozott meggy (vagy két üveg meggybefőtt)
Tetejére
- 3 dl habtejszín
- 1,5 tábla csoki
- 5 dkg vaj
Elkészítési javaslat
- A margarint előbb önmagában, majd a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadva a tojások sárgáját.
- A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
- A lisztbe vegyítjük a sütőport, és a felvert tojásfehérje habbal felváltva a masszához adjuk.
- Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe öntjük a tészta 2/3-át, és kirakjuk a meggyel. A maradék tésztába belekeverjük a kakaóport és a pici tejet, majd a meggyre öntjük és elsimítjuk.
- Előmelegített sütőben, 180°C-on kb. 25 percig sütjük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni.
- Közben a tejszínből kemény habot verünk és a kihűlt süteményre simítjuk.
- A csokit a vajjal gőz felett feloldjuk, és a hab tetejére kenjük.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/