Meggyes habos

Meggyes habos

Meggyes habos

Meggyes habos
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Sütési idő
25 min
Tésztához
  1. 20 dkg margarin
  2. 20 dkg cukor
  3. 6 tojás
  4. 35 dkg liszt
  5. 1 csomag sütőpor
  6. 2 evőkanál kakaópor
  7. kevéske tej
Töltelékhez
  1. 1 kg kimagozott meggy (vagy két üveg meggybefőtt)
Tetejére
  1. 3 dl habtejszín
  2. 1,5 tábla csoki
  3. 5 dkg vaj
Elkészítési javaslat
  1. A margarint előbb önmagában, majd a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadva a tojások sárgáját.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
  3. A lisztbe vegyítjük a sütőport, és a felvert tojásfehérje habbal felváltva a masszához adjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe öntjük a tészta 2/3-át, és kirakjuk a meggyel. A maradék tésztába belekeverjük a kakaóport és a pici tejet, majd a meggyre öntjük és elsimítjuk.
  5. Előmelegített sütőben, 180°C-on kb. 25 percig sütjük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni.
  6. Közben a tejszínből kemény habot verünk és a kihűlt süteményre simítjuk.
  7. A csokit a vajjal gőz felett feloldjuk, és a hab tetejére kenjük.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/