Zabpelyhes répatorta fahéjas mascarpone krémmel

Zabpelyhes répatorta fahéjas mascarpone krémmel

Zabpelyhes répatorta fahéjas mascarpone krémmel

Zabpelyhes répatorta fahéjas mascarpone krémmel
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Sütési idő
20 min
Tésztához
  1. - 5 dkg zabliszt
  2. - 8 dkg zabpehely
  3. - 10 dkg mandula
  4. - 15 dkg reszelt sárgarépa
  5. - 5 dkg reszelt alma
  6. - 12 dkg barnacukor (muscovado)
  7. - 2 teáskanál sütőpor
  8. - 1 teáskanál őrölt fahéj
  9. - 2 teáskanál őrölt gyömbér
  10. - 1 dl étolaj
  11. - 2 egész tojás
  12. - 2 tk reszelt narancshéj
Krémhez
  1. - 25 dkg mascarpone
  2. - 2 dl tejszín
  3. - 2 kis csomag habfixáló por
  4. - cukor ízlés szerint (kb. 5-8 dkg porcukor)
  5. - fél narancs leve
  6. - 1 tk fahéj a krémbe + egy kevés a szóráshoz
Elkészítési javaslat
  1. A tésztához a répát és az almát megmosom, meghámozom, majd lereszelem. A mandulát és a zabpelyhet késes aprítógépben nagyon finomra aprítom, majd összekeverem a sütőporos liszttel, cukorral, a fűszerekkel, narancshéjjal, végül a répás, almás reszeléket is beleforgatom.
  2. A tojásokat habverővel habosra verem, hozzáadom az olajat, és azzal is jó habosra keverem. A tojásos masszát óvatosan belecsorgatom a lisztes keverékbe, és alaposan összedolgozom, elkeverem. Viszonylag folyós, ragacsos masszát kapok.
  3. A keveréket sütőpapírral bélelt kerek tortaformába (24 cm-es) öntöm, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. A formában hagyom kihűlni.
  4. A krémhez a tejszínt a habfixálóval habbá verem. A mascarponét elkeverem a cukorral, 1 tk fahéjjal és a narancslével, majd beleforgatom a felvert tejszínt is. A krémet a teljesen kihűlt tészta tetejére simítom, fahéjjal meghintve tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/