Diós szelet kávékrémmel

Diós szelet kávékrémmel

Diós szelet kávékrémmel

Diós szelet kávékrémmel
Kávé rajongók figyelmébe ajánlom az alábbi süteményt. Nem csupán a krémbe jut a kávéból, hanem a tésztába is kerül egy kevéske, de épp csak annyi, hogy kellemes aromát kölcsönözzön a diós tésztának, ami egyébként magában is nagyon finom a pirított diónak köszönhetően.
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Sütési idő
25 min
Tésztához
  1. - 12 dkg rizsliszt (sima is tökéletes)
  2. - 8 dkg pirított, durvára darabolt dió
  3. - 1 tk. sütőpor
  4. - 2 egész tojás
  5. - 13 dkg puha vaj
  6. - 12 dkg cukor
  7. - 1 cs. vaníliás cukor
  8. - 0,5 dl erős feketekávé (hidegen)
Krémhez
  1. - 25 dkg mascarpone
  2. - 1 dl feketekávé (hidegen)
  3. - ízlés szerint cukor
  4. - vaníliás cukor
Tetejére
  1. kb. egy maréknyi pirított, darabolt dió
Elkészítési javaslat
  1. A tésztához a lisztet (aki nem szereti a rizslisztet, nyugodtan használjon helyette sima lisztet) tálba szitálom, elvegyítem a sütőporral. A vajat a cukorral és vaníliás cukorral gépi habverő középső fokozatán habosra keverem, majd egyenként hozzáadom a tojásokat.
  2. A vajas masszába beleszitálom a sütőporos lisztet, fakanállal elkeverem, majd hozzácsorgatom a kávét, végül beleforgatom a darabolt diót.
  3. A masszát sütőpapírral bélelt négyzet alakú, 21x21 cm-es tepsibe simítom (a sütőpapír kissé lógjon túl a tepsi peremén, mert ezzel együtt könnyebb kiemelni), és 160 fokos sütőben (ez légkeverésre vonatkozik) kb. 25-30 perc alatt megsütöm. Kivétel előtt tűpróba! A formában hagyom hűlni.
  4. A krém roppant egyszerű, a hozzávalókat simára keverem, és felhasználásig hűtőbe teszem. (Cukor vagy egyéb édesítő ízlés szerint mehet bele).
  5. Összeállítás: A teljesen kihűlt tészta tetejére rákanalazom a kávés krémet, egyenletesen eloszlatom rajta, villával összeborzolom, és megszórom a darabolt dióval.
Megjegyzések
  1. Fogyasztás előtt hűtőbe teszem, hogy a krém megdermedjen, így könnyebben szeletelhető lesz. A süteményt a sütőpapír kilógó széleinél fogva kiemelem a formából, lehúzom róla, majd keskeny szeletekre vágva tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/