Diós szelet kávékrémmel
2017.02.2 | 2:40
Beküldve:Kevertek, Krémes sütik, Összes
Diós szelet kávékrémmel
Fincsi.hu
2017-02-13 15:54:29
Kávé rajongók figyelmébe ajánlom az alábbi süteményt. Nem csupán a krémbe jut a kávéból, hanem a tésztába is kerül egy kevéske, de épp csak annyi, hogy kellemes aromát kölcsönözzön a diós tésztának, ami egyébként magában is nagyon finom a pirított diónak köszönhetően.
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Tésztához
- - 12 dkg rizsliszt (sima is tökéletes)
- - 8 dkg pirított, durvára darabolt dió
- - 1 tk. sütőpor
- - 2 egész tojás
- - 13 dkg puha vaj
- - 12 dkg cukor
- - 1 cs. vaníliás cukor
- - 0,5 dl erős feketekávé (hidegen)
Krémhez
- - 25 dkg mascarpone
- - 1 dl feketekávé (hidegen)
- - ízlés szerint cukor
- - vaníliás cukor
Tetejére
- kb. egy maréknyi pirított, darabolt dió
Elkészítési javaslat
- A tésztához a lisztet (aki nem szereti a rizslisztet, nyugodtan használjon helyette sima lisztet) tálba szitálom, elvegyítem a sütőporral. A vajat a cukorral és vaníliás cukorral gépi habverő középső fokozatán habosra keverem, majd egyenként hozzáadom a tojásokat.
- A vajas masszába beleszitálom a sütőporos lisztet, fakanállal elkeverem, majd hozzácsorgatom a kávét, végül beleforgatom a darabolt diót.
- A masszát sütőpapírral bélelt négyzet alakú, 21x21 cm-es tepsibe simítom (a sütőpapír kissé lógjon túl a tepsi peremén, mert ezzel együtt könnyebb kiemelni), és 160 fokos sütőben (ez légkeverésre vonatkozik) kb. 25-30 perc alatt megsütöm. Kivétel előtt tűpróba! A formában hagyom hűlni.
- A krém roppant egyszerű, a hozzávalókat simára keverem, és felhasználásig hűtőbe teszem. (Cukor vagy egyéb édesítő ízlés szerint mehet bele).
- Összeállítás: A teljesen kihűlt tészta tetejére rákanalazom a kávés krémet, egyenletesen eloszlatom rajta, villával összeborzolom, és megszórom a darabolt dióval.
Megjegyzések
- Fogyasztás előtt hűtőbe teszem, hogy a krém megdermedjen, így könnyebben szeletelhető lesz. A süteményt a sütőpapír kilógó széleinél fogva kiemelem a formából, lehúzom róla, majd keskeny szeletekre vágva tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/