Kókuszos csokikocka
Kókuszos csokikocka
Fincsi.hu
2017-02-16 13:54:53
Nyomtatás
Sütési idő
55 min
Hozzávalók
- Tésztához
- 400 g finom liszt
- 250 g margarin
- 7 tojássárgája
- 1,5 csomag sütőpor
- 150 g porcukor
- fél dl tej
- 4 evőkanál kakaópor
- magozott meggy
- Krémhez
- 200 g kókuszreszelék
- 200 g kristálycukor
- 7 tojásfehérje
- A tetejére
- 100 g étcsokoládé
- fél dl rum
Elkészítési javaslat
- A tészta összes hozzávalóját összegyúrom, majd megfelezem. Az egyik felét mélyhűtőbe teszem, hogy megfagyjon, és jól reszelhető legyen majd. A másik felét kinyújtom, és beleegyengetem egy kivajazott tepsibe. Megszórom az előzőleg lecsepegtetett, kimagozott meggyel.
- A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, és belekeverem a kókuszreszeléket. A masszát rásimítom a meggyre, majd a fagyasztott tésztát ráreszelem a kókuszos masszára.
- 160 fokra előmelegített sütőben kb. 55-60 percig sütöm.
- Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztom, és hozzáadom a rumot is. Miután a tészta megsült hűlni hagyom, majd az olvasztott csokit rácsepegtetem.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/