Kókuszos csokikocka

Kókuszos csokikocka

Kókuszos csokikocka

Kókuszos csokikocka
Nyomtatás
Sütési idő
55 min
Sütési idő
55 min
Hozzávalók
  1. Tésztához
  2. 400 g finom liszt
  3. 250 g margarin
  4. 7 tojássárgája
  5. 1,5 csomag sütőpor
  6. 150 g porcukor
  7. fél dl tej
  8. 4 evőkanál kakaópor
  9. magozott meggy
  10. Krémhez
  11. 200 g kókuszreszelék
  12. 200 g kristálycukor
  13. 7 tojásfehérje
  14. A tetejére
  15. 100 g étcsokoládé
  16. fél dl rum
Elkészítési javaslat
  1. A tészta összes hozzávalóját összegyúrom, majd megfelezem. Az egyik felét mélyhűtőbe teszem, hogy megfagyjon, és jól reszelhető legyen majd. A másik felét kinyújtom, és beleegyengetem egy kivajazott tepsibe. Megszórom az előzőleg lecsepegtetett, kimagozott meggyel.
  2. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, és belekeverem a kókuszreszeléket. A masszát rásimítom a meggyre, majd a fagyasztott tésztát ráreszelem a kókuszos masszára.
  3. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 55-60 percig sütöm.
  4. Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztom, és hozzáadom a rumot is. Miután a tészta megsült hűlni hagyom, majd az olvasztott csokit rácsepegtetem.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/