Hársfavirág szörp házilag

Hársfavirág szörp házilag

Hársfavirág szörp házilag

Hársfavirág szörp
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. 4-5 marék tiszta hársfavirág
  2. 2 db citrom szeletekre vágva
  3. 2,5 kg cukor
  4. 1 kk citromsav
  5. 4 l víz
  6. 1 késhegynyi nátrium-benzoát
Elkészítési javaslat
  1. A virágokat egy nagy üvegedény aljába helyezem, és hozzáadom a felkarikázott citromot, és a citromsavat. A vizet a cukorral együtt addig melegítem, míg a cukor teljesen feloldódik, majd miután kihűlt, felöntöm a virágot. 3-4 napig letakarva áztatom. Minden nap legalább egyszer átkeverem. Miután leszűrtem, belekeverem a nátrium-benzoátot és üvegekbe töltöm .
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/
Facebook