Citromos süti

Citromos süti

Citromos süti

Citromos süti
Nyomtatás
Sütési idő
45 min
Sütési idő
45 min
Hozzávalók
  1. 10 dkg búzadara
  2. 20 dkg finomliszt
  3. 35 dkg cukor
  4. 2,5 dl natúr joghurt
  5. 3 tojás
  6. 2 kk szódabikarbóna
  7. 1 citrom
  8. csipet só
  9. Sziruphoz
  10. 4 citrom
  11. 15 dkg cukor
  12. 1,5 dl víz
Elkészítési javaslat
  1. Egy keverőtálban elvegyítjük a lisztet, a búzadarát, a cukrot a sót és a szódabikarbónát.
  2. Egy másik edényben habverővel összedolgozzuk a joghurtot a tojásokkal, belereszeljük a citrom héjat és a kipréselt levéből hozzáadunk egy evőkanálnyit, majd az egészet hozzáöntjük a lisztes keverékhez, és eldolgozzuk.
  3. A kapott masszát belesimítjuk egy kivajazott tepsibe (30x20 cm), és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta.
  4. Mindeközben elkészítjük a cukros szirupot. A vizet egy kis lábasba öntjük, beleszórjuk a cukrot, a citromok reszelt héját, és kipréselt levét. Takaréklángon addig kevergetjük, míg a cukor feloldódik, majd pár percig forraljuk a szirupot.
  5. Ha elkészült a sütemény, egy villával alaposan meg szurkáljuk a tetejét, és még melegen rákanalazzuk a cukros szirup felét, majd negyed óra múlva a maradék szirupot is.
  6. Hidegen, kockákra vágva tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/