Citromos süti
Citromos süti
Fincsi.hu
2017-02-17 09:13:30
Nyomtatás
Sütési idő
45 min
Hozzávalók
- 10 dkg búzadara
- 20 dkg finomliszt
- 35 dkg cukor
- 2,5 dl natúr joghurt
- 3 tojás
- 2 kk szódabikarbóna
- 1 citrom
- csipet só
- Sziruphoz
- 4 citrom
- 15 dkg cukor
- 1,5 dl víz
Elkészítési javaslat
- Egy keverőtálban elvegyítjük a lisztet, a búzadarát, a cukrot a sót és a szódabikarbónát.
- Egy másik edényben habverővel összedolgozzuk a joghurtot a tojásokkal, belereszeljük a citrom héjat és a kipréselt levéből hozzáadunk egy evőkanálnyit, majd az egészet hozzáöntjük a lisztes keverékhez, és eldolgozzuk.
- A kapott masszát belesimítjuk egy kivajazott tepsibe (30x20 cm), és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta.
- Mindeközben elkészítjük a cukros szirupot. A vizet egy kis lábasba öntjük, beleszórjuk a cukrot, a citromok reszelt héját, és kipréselt levét. Takaréklángon addig kevergetjük, míg a cukor feloldódik, majd pár percig forraljuk a szirupot.
- Ha elkészült a sütemény, egy villával alaposan meg szurkáljuk a tetejét, és még melegen rákanalazzuk a cukros szirup felét, majd negyed óra múlva a maradék szirupot is.
- Hidegen, kockákra vágva tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/