Csíkos narancstorta

Hihetetlenül finom krémmel töltött torta ünnepi alkalmakra. A látszat ellenére egyáltalán nem macerás az összeállítása.
Csíkos narancstorta

Csíkos narancstorta
Nyomtatás
Sütési idő
10 min
Sütési idő
10 min
Hozzávalók
  1. A tésztához:15 dkg liszt
  2. 10 dkg cukor
  3. 4 tojás
  4. 2 tojássárgája
  5. 2 dkg kakaópor
  6. 1 teáskanál sütőpor
  7. 1 csomag vaníliás cukor
A krémhez
  1. 14 g zselatin
  2. 6 narancs
  3. 2 narancs kinyomott leve
  4. 1 citrom leve
  5. 2 tojássárgája
  6. 6 dkg cukor
  7. 1,5 dl tejszín
Díszíteni
  1. 3,5 dl tejszín
  2. 5 dkg étcsoki
  3. 6 szelet cukrozott, szárított narancs
Elkészítési javaslat
  1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot.
  2. Belekeverjük a 6 tojássárgáját, majd a sütőporral és kakaóporral vegyített lisztet is óvatosan hozzádolgozzuk.
  3. A tésztát sütőpapírral bélelt sütőlemezre simítjuk, és előmelegített forró sütőben (200°C) kb. tíz percig sütjük. Porcukorral behintett nedves konyharuhára borítjuk, és lehúzzuk róla a papírt.
  4. Egy megmosott narancs héját lereszeljük, egy másik héjából vékony csíkokat vágunk. Minden narancsot meghámozunk. A fehér belső héját és a gerezdeket elválasztó hártyát is eltávolítjuk.
  5. 2 tojássárgáját 6 dkg cukorral habosra keverünk, majd hozzáadjuk két narancs és egy citrom levét, és beletesszük a zselatint is.
  6. 1,5 dl tejszínt kemény habbá verünk. A narancsok húsát felaprítjuk és a tejszínnel együtt a krémhez adjuk.
  7. Ha megdermedt a krém, a piskótára kenjük. A tésztát 5cm-es csíkokra vágjuk. Egy csíkot összetekerünk, a többit csigavonalban körétekerjük. A tortát alufóliába csomagolva 2 órára hűvös helyre tesszük.
  8. A tejszínt (esetleg egy kis cukorral) habbá verjük, bekenjük vele a torta oldalát és tetejét. A csokiból forgácsokat faragunk, és a maradék tejszínhabbal, a csokival, narancshéjjal és a cukrozott narancsszeletekkel kidíszítjük a tortát.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/