Csíkos narancstorta
Hihetetlenül finom krémmel töltött torta ünnepi alkalmakra. A látszat ellenére egyáltalán nem macerás az összeállítása.
Csíkos narancstorta
Fincsi.hu
2015-11-05 12:38:12
Nyomtatás
Sütési idő
10 min
Hozzávalók
- A tésztához:15 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 4 tojás
- 2 tojássárgája
- 2 dkg kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
A krémhez
- 14 g zselatin
- 6 narancs
- 2 narancs kinyomott leve
- 1 citrom leve
- 2 tojássárgája
- 6 dkg cukor
- 1,5 dl tejszín
Díszíteni
- 3,5 dl tejszín
- 5 dkg étcsoki
- 6 szelet cukrozott, szárított narancs
Elkészítési javaslat
- A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot.
- Belekeverjük a 6 tojássárgáját, majd a sütőporral és kakaóporral vegyített lisztet is óvatosan hozzádolgozzuk.
- A tésztát sütőpapírral bélelt sütőlemezre simítjuk, és előmelegített forró sütőben (200°C) kb. tíz percig sütjük. Porcukorral behintett nedves konyharuhára borítjuk, és lehúzzuk róla a papírt.
- Egy megmosott narancs héját lereszeljük, egy másik héjából vékony csíkokat vágunk. Minden narancsot meghámozunk. A fehér belső héját és a gerezdeket elválasztó hártyát is eltávolítjuk.
- 2 tojássárgáját 6 dkg cukorral habosra keverünk, majd hozzáadjuk két narancs és egy citrom levét, és beletesszük a zselatint is.
- 1,5 dl tejszínt kemény habbá verünk. A narancsok húsát felaprítjuk és a tejszínnel együtt a krémhez adjuk.
- Ha megdermedt a krém, a piskótára kenjük. A tésztát 5cm-es csíkokra vágjuk. Egy csíkot összetekerünk, a többit csigavonalban körétekerjük. A tortát alufóliába csomagolva 2 órára hűvös helyre tesszük.
- A tejszínt (esetleg egy kis cukorral) habbá verjük, bekenjük vele a torta oldalát és tetejét. A csokiból forgácsokat faragunk, és a maradék tejszínhabbal, a csokival, narancshéjjal és a cukrozott narancsszeletekkel kidíszítjük a tortát.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/