Csokis-almás muffin
Csokis-almás muffin
Fincsi.hu
2015-11-05 12:40:10
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 2 kiskanál sütőpor
- csipet só
- 1 evőkanál rum
- 3 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg cukor
- 8 dkg étcsokoládé
- 20 dkg alma (megpucolva, apróra kockázva)
Elkészítési javaslat
- A tojást és a cukrokat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a puha vajat, a rumot és a sót.
- A sütőport a lisztbe szitáljuk, és az előzőekhez keverjük.
- A kockázott almát is belekeverjük a tésztába, majd az étcsokoládét is ráreszeljük.
- A muffin sütő mélyedéseit kivajazzuk, vagy papírkosárkákkal béleljük ki, és minden egyes mélyedést 3/4ed részig megtöltünk a tésztával.
- Előmelegített sütőben, 180°C-on kb. 20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10 percig, majd rácsra rakva megvárjuk, míg teljesen kihűlnek.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/