Csokis-almás muffin

Csokis-almás muffin

Csokis-almás muffin
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Sütési idő
20 min
Hozzávalók
  1. 30 dkg liszt
  2. 15 dkg vaj
  3. 2 kiskanál sütőpor
  4. csipet só
  5. 1 evőkanál rum
  6. 3 tojás
  7. 1 csomag vaníliás cukor
  8. 15 dkg cukor
  9. 8 dkg étcsokoládé
  10. 20 dkg alma (megpucolva, apróra kockázva)
Elkészítési javaslat
  1. A tojást és a cukrokat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a puha vajat, a rumot és a sót.
  2. A sütőport a lisztbe szitáljuk, és az előzőekhez keverjük.
  3. A kockázott almát is belekeverjük a tésztába, majd az étcsokoládét is ráreszeljük.
  4. A muffin sütő mélyedéseit kivajazzuk, vagy papírkosárkákkal béleljük ki, és minden egyes mélyedést 3/4ed részig megtöltünk a tésztával.
  5. Előmelegített sütőben, 180°C-on kb. 20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10 percig, majd rácsra rakva megvárjuk, míg teljesen kihűlnek.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/