Köménymagos sajtos pogácsa

Kissé pikáns ízvilág jellemzi, de nagyon nagyon finom, és remek sörkorcsolya.
Köménymagos sajtos pogácsa

Köménymagos sajtos pogácsa
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Sütési idő
25 min
Tésztához
  1. 25 dkg liszt
  2. 12 dkg margarin
  3. fél cs. sütőpor
  4. 1 tojás
  5. 1 tojássárgája
  6. 1 dl tejföl
  7. 12 dkg reszelt sajt
  8. szerecsendió
Kenni
  1. 1 tojás
Tetejére
  1. köménymag
  2. pirospaprika
Elkészítési javaslat
  1. A sütőporos lisztet a margarinnal elmorzsolom, megsózom, őrölt borssal és reszelt szerecsendióval fűszerezem. Hozzáadom a tojást és a tojássárgáját, a reszelt sajtot és annyi tejfölt, hogy közepesen kemény tésztát kapjak.
  2. Letakarva hideg helyen egy órán át pihentetem, közben lisztezett deszkán kétszer kinyújtom és hajtogatom. A végén kb. 2 cm vastagra nyújtom, a kés fokával berácsozom a tetejét és kisebb pogácsákat szaggatok belőle.
  3. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre teszem, megkenem a felvert tojással, köménymaggal és kevés pirospaprikával megszórom. 190 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütöm. Frissen a legfinomabb.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/