Köménymagos sajtos pogácsa
Kissé pikáns ízvilág jellemzi, de nagyon nagyon finom, és remek sörkorcsolya.
Köménymagos sajtos pogácsa
Fincsi.hu
2015-11-02 10:44:36
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Tésztához
- 25 dkg liszt
- 12 dkg margarin
- fél cs. sütőpor
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- 1 dl tejföl
- 12 dkg reszelt sajt
- szerecsendió
- só
Kenni
- 1 tojás
Tetejére
- köménymag
- pirospaprika
Elkészítési javaslat
- A sütőporos lisztet a margarinnal elmorzsolom, megsózom, őrölt borssal és reszelt szerecsendióval fűszerezem. Hozzáadom a tojást és a tojássárgáját, a reszelt sajtot és annyi tejfölt, hogy közepesen kemény tésztát kapjak.
- Letakarva hideg helyen egy órán át pihentetem, közben lisztezett deszkán kétszer kinyújtom és hajtogatom. A végén kb. 2 cm vastagra nyújtom, a kés fokával berácsozom a tetejét és kisebb pogácsákat szaggatok belőle.
- Sütőpapírral bélelt sütőlemezre teszem, megkenem a felvert tojással, köménymaggal és kevés pirospaprikával megszórom. 190 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütöm. Frissen a legfinomabb.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/