Mascarponés-tejszínes meggytorta
Könnyű, meggyes krémmel töltött csokoládés piskóta. Ha van felesleges meggyed, az nem is kerülhetne jobb helyre, mint ebbe a szuper finom, csokis piskótába.
Mascarponés - tejszínes meggytorta
Fincsi.hu
2017-02-07 10:05:56
Nyomtatás
Sütési idő
40 min
Kakaós piskótához
- 3 egész tojás + 1 tojássárgája
- 2 ek. meleg víz
- 10 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- fél citrom héja
- 3 dkg cukrozatlan kakaópor
- 5 dkg liszt
- 5 dkg étkezési keményítő
- 1 tk. sütőpor
Krémhez
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 1 kis cs. habfixáló por
- kb. 3 ek. cukor (vagy egyéb édesítő)
- 15-20 dkg magozott meggy
Elkészítési javaslat
- A piskótához a tojások sárgáját habosra keverem 2 evőkanál meleg vízzel, a kétféle cukorral és a reszelt citromhéjjal.
- A fehérjékből kemény habot verek, és a sárgájás masszába forgatom, majd rászitálom a kakaóval, keményítővel és a sütőporral elkevert lisztet, összevegyítem.
- Sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába (24 cm-es) egyengetem, a tetejét lesimítom, és 175 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütöm. Kiveszem a formából, és ha kihűlt, vízszintesen félbevágom.
- A krémhez a tejszínt a habfixálóval felverem, és elkeverem a mascarponéval és a cukorral. Egy keveset félreteszek a torta tetejére, a maradékba beleforgatom a magozott meggyet és megkenem vele az alsó tortalapot. Ráhelyezem a másik lapot, tetejét bevonom a félretett krémmel, és meggyel díszítem.
Megjegyzések
- Pár óra dermedés után könnyedén szeletelhető.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/