Mascarponés-tejszínes meggytorta

Könnyű, meggyes krémmel töltött csokoládés piskóta. Ha van felesleges meggyed, az nem is kerülhetne jobb helyre, mint ebbe a szuper finom, csokis piskótába.

Mascarponés - tejszínes meggytorta
Nyomtatás
Sütési idő
40 min
Sütési idő
40 min
Kakaós piskótához
  1. 3 egész tojás + 1 tojássárgája
  2. 2 ek. meleg víz
  3. 10 dkg cukor
  4. 1 cs. vaníliás cukor
  5. fél citrom héja
  6. 3 dkg cukrozatlan kakaópor
  7. 5 dkg liszt
  8. 5 dkg étkezési keményítő
  9. 1 tk. sütőpor
Krémhez
  1. 25 dkg mascarpone
  2. 2 dl habtejszín
  3. 1 kis cs. habfixáló por
  4. kb. 3 ek. cukor (vagy egyéb édesítő)
  5. 15-20 dkg magozott meggy
Elkészítési javaslat
  1. A piskótához a tojások sárgáját habosra keverem 2 evőkanál meleg vízzel, a kétféle cukorral és a reszelt citromhéjjal.
  2. A fehérjékből kemény habot verek, és a sárgájás masszába forgatom, majd rászitálom a kakaóval, keményítővel és a sütőporral elkevert lisztet, összevegyítem.
  3. Sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába (24 cm-es) egyengetem, a tetejét lesimítom, és 175 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütöm. Kiveszem a formából, és ha kihűlt, vízszintesen félbevágom.
  4. A krémhez a tejszínt a habfixálóval felverem, és elkeverem a mascarponéval és a cukorral. Egy keveset félreteszek a torta tetejére, a maradékba beleforgatom a magozott meggyet és megkenem vele az alsó tortalapot. Ráhelyezem a másik lapot, tetejét bevonom a félretett krémmel, és meggyel díszítem.
Megjegyzések
  1. Pár óra dermedés után könnyedén szeletelhető.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/