Rózsafánk
A mutatós rózsafánk egy igazi fánkkülönlegesség. A bonyolult külső egyszerű elkészítést takar. Próbáld ki bátran!
Rózsafánk
Fincsi.hu
2015-11-05 12:29:39
Nyomtatás
A tésztához
- 40 dkg finomliszt
- 2 csapott evőkanál kristálycukor
- 5 tojássárgája
- 8 dkg vaj
- csipet só
- 0,5 dl rum
- 1 dl tejföl
Sütéshez
- olaj
Szórni
- 2-3 evőkanál vaníliás porcukor
Tálaláshoz
- 30 dkg sárgabaracklekvár
- 0,5 dl rum
Elkészítési javaslat
- Gyúrása és sütése a forgácsfánkéval megegyezik, csak a formázásban tér el attól. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval alaposan összegyúrjuk. Fóliába csomagolva legalább fél órára hűtőbe tesszük.
- A tésztát késfok vastagságúra nyújtjuk, majd három különböző nagyságú kerek formával azonos számú korongot szúrunk ki.
- A legnagyobb tésztakorong szélét hatszor, a közepeset ötször, a legkisebbet pedig négyszer bevágjuk. A legnagyobb lap közepét tojásfehérjével megkenjük, belenyomjuk a közepes lapot. Ennek a közepét is megkenjük fehérjével, és a kis tésztalapot is ráragasztjuk.
- Közepesen forró olajban megsütjük, szalvétára szedve lecsöpögtetjük. Vaníliás porcukorral megszórjuk, és rummal elkevert baracklekvárral tálaljuk.
- Eperöntettel is kínálhatjuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/