Rózsafánk

A mutatós rózsafánk egy igazi fánkkülönlegesség. A bonyolult külső egyszerű elkészítést takar. Próbáld ki bátran!
Rózsafánk

Rózsafánk
Nyomtatás
A tésztához
  1. 40 dkg finomliszt
  2. 2 csapott evőkanál kristálycukor
  3. 5 tojássárgája
  4. 8 dkg vaj
  5. csipet só
  6. 0,5 dl rum
  7. 1 dl tejföl
Sütéshez
  1. olaj
Szórni
  1. 2-3 evőkanál vaníliás porcukor
Tálaláshoz
  1. 30 dkg sárgabaracklekvár
  2. 0,5 dl rum
Elkészítési javaslat
  1. Gyúrása és sütése a forgácsfánkéval megegyezik, csak a formázásban tér el attól. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval alaposan összegyúrjuk. Fóliába csomagolva legalább fél órára hűtőbe tesszük.
  2. A tésztát késfok vastagságúra nyújtjuk, majd három különböző nagyságú kerek formával azonos számú korongot szúrunk ki.
  3. A legnagyobb tésztakorong szélét hatszor, a közepeset ötször, a legkisebbet pedig négyszer bevágjuk. A legnagyobb lap közepét tojásfehérjével megkenjük, belenyomjuk a közepes lapot. Ennek a közepét is megkenjük fehérjével, és a kis tésztalapot is ráragasztjuk.
  4. Közepesen forró olajban megsütjük, szalvétára szedve lecsöpögtetjük. Vaníliás porcukorral megszórjuk, és rummal elkevert baracklekvárral tálaljuk.
  5. Eperöntettel is kínálhatjuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/