Sajtos-túrós pogácsa

Sajtos-túrós pogácsa

Sajtos-túrós pogácsa
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Sütési idő
25 min
Tésztához
  1. 60 dkg liszt
  2. 25 dkg túró
  3. 1 dl tej
  4. 1 csapott evőkanál cukor
  5. 4 dkg élesztő
  6. 2 tojássárgája
  7. 1 evőkanál só
  8. 1 dl tejföl
  9. 25 dkg margarin
  10. 20 dkg reszelt sajt
Tetejére
  1. 1 tojássárgája
  2. 10 dkg reszelt sajt
Elkészítési javaslat
  1. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt, és letakarva felfuttatjuk.
  2. A tejfölben elkeverjük a tojások sárgáját és a sót.
  3. A lisztet tálba szitáljuk és belereszeljük (nagy lyukon) a hideg margarint, gyorsan elmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk az élesztőt, a tojásos tejfölt és a szitán áttört túrót. Lágy tésztává gyúrjuk, cipót formálunk belőle, és letakarva langyos helyen fél órát kelesztjük.
  4. Lisztezett deszkán ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk. Megszórjuk a reszelt sajttal és a hosszú oldalánál fogva feltekerjük. Ismét fél órát kelesztjük, majd kétujjnyi csíkot nyújtunk. A tetejét megkenjük a tojássárgájával, megszórjuk a reszelt sajttal, és kb. 4 cm-s pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakosgatjuk, egymástól kicsit távolabb. Két tepsinyi lesz belőle. Előmelegített forró sütőben 20-25 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk hűlni, frissen, langyosan a legfinomabb.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/