Sajtos-túrós pogácsa
Sajtos-túrós pogácsa
Fincsi.hu
2015-11-02 10:22:20
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Tésztához
- 60 dkg liszt
- 25 dkg túró
- 1 dl tej
- 1 csapott evőkanál cukor
- 4 dkg élesztő
- 2 tojássárgája
- 1 evőkanál só
- 1 dl tejföl
- 25 dkg margarin
- 20 dkg reszelt sajt
Tetejére
- 1 tojássárgája
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítési javaslat
- A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt, és letakarva felfuttatjuk.
- A tejfölben elkeverjük a tojások sárgáját és a sót.
- A lisztet tálba szitáljuk és belereszeljük (nagy lyukon) a hideg margarint, gyorsan elmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk az élesztőt, a tojásos tejfölt és a szitán áttört túrót. Lágy tésztává gyúrjuk, cipót formálunk belőle, és letakarva langyos helyen fél órát kelesztjük.
- Lisztezett deszkán ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk. Megszórjuk a reszelt sajttal és a hosszú oldalánál fogva feltekerjük. Ismét fél órát kelesztjük, majd kétujjnyi csíkot nyújtunk. A tetejét megkenjük a tojássárgájával, megszórjuk a reszelt sajttal, és kb. 4 cm-s pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
- Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakosgatjuk, egymástól kicsit távolabb. Két tepsinyi lesz belőle. Előmelegített forró sütőben 20-25 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk hűlni, frissen, langyosan a legfinomabb.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/