Túrós brownie
A csokoládé és a túró, mint tudjuk remek párosítás – gondoljunk csak a túró rudira -, és nincs ez másként a túrós brownie esetében sem.
Túrós brownie
Fincsi.hu
2015-11-02 10:42:39
Nyomtatás
Sütési idő
45 min
Tésztához
- 10 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 5 dkg apróra vágott dió
- 2 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 3 evőkanál kakaópor
Túrókrémhez
- 20 dkg zsírszegény, áttört túró
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 2 evőkanál cukor
A bevonathoz
- 1 evőkanál tej
- 5 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
Díszítéshez
- Pekándió, vagy dió
Elkészítési javaslat
- A túrókrém hozzávalóit, azaz a túrót, a cukrot és a vaníliaaromát összekeverjük, majd félretesszük.
- A tojásokat a maradék cukorral habosra verjük. A vajat és a kakaót rakjuk kis serpenyőbe, és takaréklángon, folyamatos kevergetés mellett melegítsük addig, míg a vaj megolvad. Öntsük a tojáskrémhez, és keverjük a masszába a lisztet és a diót is.
- Felezzük meg a tésztát. Egyik felét tegyük egy alacsony peremű tepsibe, és simítsuk el a tetejét, mert erre jön majd a túrókrém. Ha ezt is elsimítottuk, akkor jöhet a tészta másik fele. A brownie-t 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük, majd hagyjuk a tepsiben hűlni.
- A bevonathoz a vajat a tejben megolvasztjuk, és adjuk hozzá a kakaóport és a cukrot is. A mázat a kisült és már kihűlt tészta tetejére kenjük, és hagyjuk megdermedni.
- A süteményt ízlés szerint pekándióval díszíthetjük.
Megjegyzések
- A pekándiót dióval is helyettesíthetjük, de akár el is hagyhatjuk a díszítést.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/