Eper mousse torta

Eper mousse torta

Eper mousse torta
Nyomtatás
Tésztához
  1. 3 tojás
  2. 3 ek kristálycukor
  3. 3 ek liszt
  4. 1 tk sütőpor
  5. Eper-mousse
  6. 500 g eper
  7. 250 g mascarpone
  8. 3 dl habtejszín
  9. 120 g cukor
  10. 2 cs. lapzselatin (12 lap)
Elkészítési javaslat
  1. A piskótához a három tojást és a 3 ek cukrot habverővel fehéredésig keverem. Kanalanként hozzádolgozom az átszitált lisztet és sütőport is. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntöm, elsimítom és 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütöm. A tésztát sütőpapírral együtt kiemelem a formából, konyharuhára borítom, lehúzom róla a sütőpapírt és hűlni hagyom.
  2. A krémhez az epret megmosom, a gyümölcsről leitatom a vizet, majd kisebb darabokra vágom. Egy mélyebb edénybe teszem, rászórok kb. 10 dkg porcukrot, egy ek citromlével meglocsolom, és néhány percig állni hagyom, majd botmixerrel összeturmixolom. A két csomag lapzselatint vízbe áztatom, majd miután megszívta magát, leöntöm róla a vizet, és alacsony hőfokon felolvasztom. Az eperpüréből néhány kanálnyit elkeverek a zselatinnal, majd az egészet az eperpürébe keverem, és habverővel alaposan összedolgozom.
  3. A mascarponét és a kemény habbá vert habtejszínt szintén az eperpüréhez keverem. A kihűlt tortalapot viszahelyezem a kapcsos tortaformába, és beleöntöm az eper-mousset, majd megkocogtatom, hogy a krém mindenhol kitöltse a formát.
  4. Néhány órára lefedve hűtőbe teszem, hogy a krém kellőképp megszilárduljon. A torta tetejét csokiforgáccsal díszítem. Meleg vízbe mártott késsel szeletelem.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/