Eper mousse torta
Eper mousse torta
Fincsi.hu
2017-02-08 21:21:14
Nyomtatás
Tésztához
- 3 tojás
- 3 ek kristálycukor
- 3 ek liszt
- 1 tk sütőpor
- Eper-mousse
- 500 g eper
- 250 g mascarpone
- 3 dl habtejszín
- 120 g cukor
- 2 cs. lapzselatin (12 lap)
Elkészítési javaslat
- A piskótához a három tojást és a 3 ek cukrot habverővel fehéredésig keverem. Kanalanként hozzádolgozom az átszitált lisztet és sütőport is. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntöm, elsimítom és 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütöm. A tésztát sütőpapírral együtt kiemelem a formából, konyharuhára borítom, lehúzom róla a sütőpapírt és hűlni hagyom.
- A krémhez az epret megmosom, a gyümölcsről leitatom a vizet, majd kisebb darabokra vágom. Egy mélyebb edénybe teszem, rászórok kb. 10 dkg porcukrot, egy ek citromlével meglocsolom, és néhány percig állni hagyom, majd botmixerrel összeturmixolom. A két csomag lapzselatint vízbe áztatom, majd miután megszívta magát, leöntöm róla a vizet, és alacsony hőfokon felolvasztom. Az eperpüréből néhány kanálnyit elkeverek a zselatinnal, majd az egészet az eperpürébe keverem, és habverővel alaposan összedolgozom.
- A mascarponét és a kemény habbá vert habtejszínt szintén az eperpüréhez keverem. A kihűlt tortalapot viszahelyezem a kapcsos tortaformába, és beleöntöm az eper-mousset, majd megkocogtatom, hogy a krém mindenhol kitöltse a formát.
- Néhány órára lefedve hűtőbe teszem, hogy a krém kellőképp megszilárduljon. A torta tetejét csokiforgáccsal díszítem. Meleg vízbe mártott késsel szeletelem.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/