Fahéjas brownie
Kívül ropogós, belül krémes, ilyen ez a fahéjas brownie, ami tipikusan a hideg, havas téli estékhez passzol leginkább, de sebaj. Ha egy nagy adag, jéghideg vaníliafagyi, vagy tejszínhab társaságában kerül terítékre, bármely évszakban remek választás.
Fahéjas brownie
Fincsi.hu
2017-02-08 09:41:15
Nyomtatás
Hozzávalók
- - 18 dkg vaj
- - 1 és 1/4 bögre cukor
- - 1 cs. vaníliás cukor
- - 5 dkg magas kakaótartalmú étcsoki
- - 2 púpozott ek.kakaópor (cukrozatlan)
- - csipet só
- - 2 nagy tojás
- - fél bögre liszt
- - 2 mokkáskanál őrölt fahéj
- 2 dl űrtartalmú bögrével mérve
Elkészítési javaslat
- A vajat és a csokit vízgőz fölött megolvasztom. (ha ehhez nincs türelmed, tedd 1,5 percre mikróba, és ott olvaszd meg).
- A tojásokat habosra keverem a kétféle cukorral, majd a vajas, csokis masszához adagolom. Miután ezt is alaposan összekevertem, hozzáadom a fahéjat, sót, végül beleszitálom a lisztet és a kakóport, majd az egészet újra alaposan összekeverem.
- Kivajazott tepsibe (30x20-es, ez a mennyiség nagyobb tepsiben nagyon lapos lesz) öntöm, és 180 fokos sütőben, légkeverésen kb. 25-30 percig sütöm. A legjobb az, ha sűrűn rá-rá pillantgatunk!
- Szeletelés előtt 1-2 órán át a tepsiben hagyom (melegen nagyon nehéz szeletelni). Mind a tejszínhab, mind a vanília fagyi remek kísérő mellé!
Megjegyzések
- A sütéssel kapcsolatban érdemes szem előtt tartani, hogy akkor jó, ha a teteje már kezd keményedni, repedezni, de megnyomkodva még olyan az állaga, mintha belül folyós, nyers lenne!
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/