Fahéjas brownie

Kívül ropogós, belül krémes, ilyen ez a fahéjas brownie, ami tipikusan a hideg, havas téli estékhez passzol leginkább, de sebaj. Ha egy nagy adag, jéghideg vaníliafagyi, vagy tejszínhab társaságában kerül terítékre, bármely évszakban remek választás.

fahéjas brownie

Fahéjas brownie
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. - 18 dkg vaj
  2. - 1 és 1/4 bögre cukor
  3. - 1 cs. vaníliás cukor
  4. - 5 dkg magas kakaótartalmú étcsoki
  5. - 2 púpozott ek.kakaópor (cukrozatlan)
  6. - csipet só
  7. - 2 nagy tojás
  8. - fél bögre liszt
  9. - 2 mokkáskanál őrölt fahéj
  10. 2 dl űrtartalmú bögrével mérve
Elkészítési javaslat
  1. A vajat és a csokit vízgőz fölött megolvasztom. (ha ehhez nincs türelmed, tedd 1,5 percre mikróba, és ott olvaszd meg).
  2. A tojásokat habosra keverem a kétféle cukorral, majd a vajas, csokis masszához adagolom. Miután ezt is alaposan összekevertem, hozzáadom a fahéjat, sót, végül beleszitálom a lisztet és a kakóport, majd az egészet újra alaposan összekeverem.
  3. Kivajazott tepsibe (30x20-es, ez a mennyiség nagyobb tepsiben nagyon lapos lesz) öntöm, és 180 fokos sütőben, légkeverésen kb. 25-30 percig sütöm. A legjobb az, ha sűrűn rá-rá pillantgatunk!
  4. Szeletelés előtt 1-2 órán át a tepsiben hagyom (melegen nagyon nehéz szeletelni). Mind a tejszínhab, mind a vanília fagyi remek kísérő mellé!
Megjegyzések
  1. A sütéssel kapcsolatban érdemes szem előtt tartani, hogy akkor jó, ha a teteje már kezd keményedni, repedezni, de megnyomkodva még olyan az állaga, mintha belül folyós, nyers lenne!
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/