Mézeskalácsos brownie

Ezt a kimondottan télies ízvilágú browniet sajnos igen ritkán sütöm meg, hisz az egész édesség egy nagy adag cukor, de így télen kimondottan nagy kedvencem a mézeskalács fűszerekkel megbolondított csokoládés brownie.

mézeskalácsos brownie

Mézeskalácsos brownie
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. 18 dkg vaj
  2. 1 és 1/4 bögre cukor
  3. 1 cs. vaníliás cukor
  4. 5 dkg magas kakaótartalmú étcsoki
  5. 2 púpozott ek. cukrozatlan kakaópor
  6. csipet só
  7. 2 nagy tojás
  8. fél bögre liszt
  9. 1 ek. mézeskalács fűszerkeverék
  10. 1,5 tk. reszelt narancshéj
Elkészítési javaslat
  1. A vajat és a csokit vízgőz fölött megolvasztom. A tojásokat habosra keverem a kétféle cukorral, majd a vajas, csokis masszához adagolom. Miután ezt is alaposan összekevertem, hozzáadom a fűszerkeveréket, sót, narancshéjat, végül beleszitálom a lisztet és a kakóport, majd az egészet újra alaposan összekeverem.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe (30x20-es, ez a mennyiség nagyobb tepsiben nagyon lapos lesz) öntöm, és 180 fokos sütőben, légkeverésen kb. 20-25 percig sütöm. Sütőfüggő, így a legjobb az, ha sűrűn rá-rá pillantgatunk, mert ha túlsül, könnyen kiszárad!
  3. Szeletelés előtt a tepsiben hagyom kihűlni (melegen nagyon nehéz szeletelni). Mind a tejszínhab, mind a vanília fagyi remek kísérő mellé!
Megjegyzések
  1. A sütéssel kapcsolatban érdemes szem előtt tartani, hogy akkor jó, ha a teteje már kezd keményedni, repedezni, de megnyomkodva még olyan az állaga, mintha belül folyós, nyers lenne!
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/