Narancsos brownie mascarponéval

Narancsos brownie mascarponéval

Narancsos brownie mascarponéval
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. - 20 dkg liszt
  2. - 10 dkg keserű kakópor
  3. - 25 dkg vaj
  4. - 30 dkg kristálycukor (vagy barnacukor)
  5. - 4 egész tojás
  6. - 1 narancs reszelt héja és leve
Öntet
  1. - 25 dkg mascarpone
  2. - porcukor ízlés szerint
  3. - 1 narancs leve
Elkészítési javaslat
  1. A vajat és a cukrot egy hőálló tálban vízgőz felett megolvasztom, majd a kakaóport, a narancslevet és héjat is hozzákeverem. Félreteszem hűlni.
  2. A tojásokat kézi habverővel felverem, majd a kihűlt kakaós keverékhez adom, végül beleszitálom a lisztet, és alaposan összekeverem.
  3. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntöm a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütöm. Ne süssük túl, mert elveszíti a belül puha, szaftos állagát!
  4. A mascarponét kikeverem a porcukorral és a narancslével, és a süti tetejére, vagy mellé helyezem.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/