Narancsos brownie mascarponéval
Narancsos brownie mascarponéval
Fincsi.hu
2017-02-08 09:50:07
Nyomtatás
Hozzávalók
- - 20 dkg liszt
- - 10 dkg keserű kakópor
- - 25 dkg vaj
- - 30 dkg kristálycukor (vagy barnacukor)
- - 4 egész tojás
- - 1 narancs reszelt héja és leve
Öntet
- - 25 dkg mascarpone
- - porcukor ízlés szerint
- - 1 narancs leve
Elkészítési javaslat
- A vajat és a cukrot egy hőálló tálban vízgőz felett megolvasztom, majd a kakaóport, a narancslevet és héjat is hozzákeverem. Félreteszem hűlni.
- A tojásokat kézi habverővel felverem, majd a kihűlt kakaós keverékhez adom, végül beleszitálom a lisztet, és alaposan összekeverem.
- Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntöm a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütöm. Ne süssük túl, mert elveszíti a belül puha, szaftos állagát!
- A mascarponét kikeverem a porcukorral és a narancslével, és a süti tetejére, vagy mellé helyezem.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/