Pöttyös brownie torta

pöttyös brownie torta

Pöttyös brownie torta
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. 110 g pírított, és apróra darabolt dió
  2. 14 evőkanál vaj, feldarabolva
  3. 85 g jó minőségű keserűcsoki
  4. 45 g natúr kakaó
  5. 250 g kristálycukor
  6. 3 nagy tojás
  7. 2 teáskanál vanília kivonat
  8. 85 g krémsajt
  9. 65 g finomliszt
  10. ¼ teáskanál só
A csokipöttyökhöz
  1. 60 g étcsoki, darabokra tördelve
  2. 80 ml habtejszín
Elkészítési javaslat
  1. A diót kb. 170 fokos sütőben 6-8 percig pirítom, majd apróra darabolom. Az étcsokit szintén feldarabolom és a vajjal együtt – gőz fölött – felolvasztom. Belekeverem a kétféle cukrot, a kakaóport, és egyenként a tojásokat. Hozzáadom a krémsajtot, majd a lisztet, a sót és végül a diót. Beleöntöm a kivajazott tortaformába, és előmelegített sütőben – 165 fokon kb. fél óráig sütöm.
  2. Közben a tejszínt közepes lángon addig melegítem, amíg forrni nem kezd. A csokit feldarabolom, és ráöntöm a forró tejszínt. A sütőből kivett tortát kb. 5 percig hagyom hűlni, majd egy fakanál nyelével kb. 25- 30 lyukat fúrok a tésztába. A tejszínes csokit jól elkeverem, majd egy mokkáskanállal megtöltögetem a lyukakat, egészen addig, amíg a csokikrém teljesen ki nem tölti a lyukakat.
Megjegyzések
  1. Kontrasztosabb hatást érhetsz el, ha a tölteléket fehér csokiból készíted el.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/