Pöttyös brownie torta
Pöttyös brownie torta
Fincsi.hu
2017-02-08 12:46:13
Nyomtatás
Hozzávalók
- 110 g pírított, és apróra darabolt dió
- 14 evőkanál vaj, feldarabolva
- 85 g jó minőségű keserűcsoki
- 45 g natúr kakaó
- 250 g kristálycukor
- 3 nagy tojás
- 2 teáskanál vanília kivonat
- 85 g krémsajt
- 65 g finomliszt
- ¼ teáskanál só
A csokipöttyökhöz
- 60 g étcsoki, darabokra tördelve
- 80 ml habtejszín
Elkészítési javaslat
- A diót kb. 170 fokos sütőben 6-8 percig pirítom, majd apróra darabolom. Az étcsokit szintén feldarabolom és a vajjal együtt – gőz fölött – felolvasztom. Belekeverem a kétféle cukrot, a kakaóport, és egyenként a tojásokat. Hozzáadom a krémsajtot, majd a lisztet, a sót és végül a diót. Beleöntöm a kivajazott tortaformába, és előmelegített sütőben – 165 fokon kb. fél óráig sütöm.
- Közben a tejszínt közepes lángon addig melegítem, amíg forrni nem kezd. A csokit feldarabolom, és ráöntöm a forró tejszínt. A sütőből kivett tortát kb. 5 percig hagyom hűlni, majd egy fakanál nyelével kb. 25- 30 lyukat fúrok a tésztába. A tejszínes csokit jól elkeverem, majd egy mokkáskanállal megtöltögetem a lyukakat, egészen addig, amíg a csokikrém teljesen ki nem tölti a lyukakat.
Megjegyzések
- Kontrasztosabb hatást érhetsz el, ha a tölteléket fehér csokiból készíted el.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/