Szedertorta

Szedertorta

Szedertorta
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. 8 dkg vaj
  2. 4 ek. tejföl
  3. 10 dkg cukor
  4. 1 citrom reszelt héja
  5. 1 kávéskanál vanília-aroma
  6. 1 tojás
  7. 15 dkg liszt
  8. fél kávéskanál sütőpor
  9. csipet szódabikarbóna
  10. csipet só
  11. 10 dkg szeder
Elkészítési javaslat
  1. A szedret megmosom, papírtörlőn megszárítom. A vajat, a tejfölt, a cukrot, a citrom lereszelt héját, a vaníliát és a tojást habosra keverem.
  2. A lisztet, a sütőport, a sót, a szódabikarbónát is a tojásos masszába keverem. A tésztát sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába (24 cm átmérőjű) egyengetem, a tetején eloszlatom a szedret, és óvatosan lenyomkodom.
  3. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30 percig sütöm, tűpróbával ellenőrzöm.
  4. Porcukorral meghintve tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/