Villámgyors minifánk

Ez a recept igazán remek, pláne, ha idő szűkében lennél. Mindössze negyed óra, és már tálalhatod is a pillekönnyű kis fánkocskákat.

villámgyors minifánk

Villámgyors minifánk
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. - 2 bögre liszt (2,5 dl-es)
  2. - 2 kis doboz tejföl
  3. - 2 egész tojás
  4. - 2 ek. cukor
  5. - 1 cs. vaníliás cukor
  6. - 1 cs. sütőpor
  7. - 1 tk. reszelt citromhéj
Sütéshez
  1. - kb. 4-5 dl olaj
Szórni
  1. - porcukor
  2. - fahéjas porcukor, vaníliás cukor
Elkészítési javaslat
  1. A lisztet beleszitálom egy nagy keverőtálba, elkeverem benne a sütőport. Beleütöm a két tojást, hozzáadom a tejfölt, kétféle cukrot és a citromhéjat, és az egészet jó alaposan összedolgozom.
  2. Egy nyúlós, galuskatésztára hasonlító masszát kapok. Bő, közepesen forró olajban sütöm úgy, hogy teáskanálnyi kis halmokat szaggatok (egy másik kiskanál segítségével) az olajba. A kis fánkok maguktól átbukfenceznek, nem szükséges forgatni.
  3. Porcukorral, fahéjas vaníliás cukorral, vagy lekvárral kínálom.
Megjegyzések
  1. A sütésnél fontos, hogy a fánkok csak akkor tudnak könnyedén átfordulni, ha bő olajban sütjük és ha van elég helyük mozogni, így egyszerre nem érdemes sokat beleszaggatni. Teáskanállal szaggatva biztosan átsülnek, de azért nem árt az első pár darabot félbetörni, hogy nem maradt-e nyers a belsejük.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/
Facebook