Citromos máktorta mascarpone krémmel

Citromos máktorta mascarpone krémmel

Citromos máktorta mascarpone krémmel
Nyomtatás
A tésztához
  1. - 250 g liszt
  2. - 70 g darált mák
  3. - 2 kis doboz natúr joghurt
  4. - 170 g puha vaj
  5. - 170 g cukor
  6. - fél cs. sütőpor
  7. - 3 egész tojás
  8. - 2 citrom reszelt héja
  9. - 1 narancs reszelt héja
A krémhez
  1. - 250 g mascarpone krém
  2. - 2 ek. citromos joghurt
  3. - 1 kisebb narancs leve
A díszítéshez
  1. - 1 kisebb narancs reszelt héja
  2. - 1 citrom reszelt héja
Elkészítési javaslat
  1. A lisztet egy nagy tálba szitálom a sütőporral együtt. Egy másik tálban a vajat és a cukrot robotgéppel habosra keverem, majd egyenként hozzáadom a tojásokat, hozzákeverem a joghurtot, a lisztet, a mákot és a reszelt gyümölcshéjakat. Fakanállal az egészet simára keverem.
  2. A sütőt előmelegítem 180 C fokra. Egy 20 cm-es tortaformát kibélelek sütőpapírral, belesimítom a masszát, és kb. 45-50 perc alatt megsütöm (tűpróba!), majd leveszem róla a karimát, és hagyom kihűlni.
  3. Amíg a torta sül, a krém hozzávalóit simára keverem, felhasználásig hűtőbe teszem. Végül a teljesen kihűlt torta tetejére kenem, és megszórom a reszelt citrom- és narancshéjjal.
Megjegyzések
  1. A krém alapvetően savanykás ízvilágú, de aki édesebben szereti, az a krémbe is nyugodtan tehet egy kis cukrot.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/