Csokoládés diókenyér
Csokoládés diókenyér
Fincsi.hu
2017-02-09 20:47:05
Nyomtatás
Hozzávalók
- 100 g liszt
- 50 g étkezési keményítő
- 150 g puha vaj
- 200 g cukor
- 4 egész tojás
- 1 cs. sütőpor
- csipet só
- 300 g darált dió
- 100 g étcsokoládé
- 200 g tortabevonó
Elkészítési javaslat
- A puha vajat a cukorral és a tojásokkal habosra keverem, majd elvegyítem benne a sütőporral, a keményítővel, és a sóval elkevert lisztet. Hozzáadom a darált diót, és az apró darabokra tördelt étcsokit is.
- Sütőpapírral kibélelt püspökkenyér formában sütöm 180 fokon kb. 40 percig. Tűpróbával ellenőrizgetem közben.
- Mielőtt felszeletelem, a tortabevonót megolvasztom, és bevonom vele a süteményt. Tetszés szerint dióval, mogyoróval dísztítem.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/