Csokoládés diókenyér

Csokoládés diókenyér

Csokoládés diókenyér
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. 100 g liszt
  2. 50 g étkezési keményítő
  3. 150 g puha vaj
  4. 200 g cukor
  5. 4 egész tojás
  6. 1 cs. sütőpor
  7. csipet só
  8. 300 g darált dió
  9. 100 g étcsokoládé
  10. 200 g tortabevonó
Elkészítési javaslat
  1. A puha vajat a cukorral és a tojásokkal habosra keverem, majd elvegyítem benne a sütőporral, a keményítővel, és a sóval elkevert lisztet. Hozzáadom a darált diót, és az apró darabokra tördelt étcsokit is.
  2. Sütőpapírral kibélelt püspökkenyér formában sütöm 180 fokon kb. 40 percig. Tűpróbával ellenőrizgetem közben.
  3. Mielőtt felszeletelem, a tortabevonót megolvasztom, és bevonom vele a süteményt. Tetszés szerint dióval, mogyoróval dísztítem.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/