Csúsztatott palacsinta

A csúsztatott palacsinta a hagyományos palacsintához képest jóval vastagabb tésztájú, és további különbség az, hogy csupán az egyik oldalát sütjük meg, majd a serpenyőből kicsusszantjuk (innen ered a neve is) egy hőálló edénybe, és így rétegezzük egymásra a palacsintákat.

Csúsztatott palacsinta

Csúsztatott palacsinta
Nyomtatás
Tésztához
  1. - 30 dkg liszt
  2. - csipetnyi só
  3. - 3 tojás (szétválasztva)
  4. - 3 ek. cukor
  5. - 1 dl étolaj
  6. - 4 dl tej
Töltelékhez
  1. - nutella
Elkészítési javaslat
  1. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét egy pici sóval kemény habbá verem. A sárgáját kikeverem a cukorral, majd hozzáadom az olajat, és tovább keverem. A lisztet és a tejet felváltva apránként adagolom hozzá, közben folyamatosan keverem a tésztát, hogy csomómentes legyen. Legvégül fakanállal nagyon óvatos mozdulatokkal beleforgatom a felvert tojáshabot is. A hagyományos palacsintatésztánál sűrűbb állagú tésztát kapok.
  2. Egy közepes méretű serpenyőt kevéske olajjal kikenek, és felforrósítom. Egy palacsintához egy merőkanálnyi adagot használok, és kb. 1-2 percig sütöm, de csak az egyik oldalát. Átcsúsztatom egy sütőpapírral bélelt tepsibe, finoman megkenem nutellával. A következő lapot szintén a megsült oldalával lefelé rácsúsztatom, ismét megkenem nutellával, és ezt addig folytatom, amíg el nem fogy a tészta. A legutolsó lapot sült oldalával felfelé csússztatom rá, és ezt is bevonom nutellával.
  3. A tepsit beteszem a sütőbe, és 190 fokon 10-12 perc alatt készre sütöm. Szeletelés előtt 10 percig hűlni hagyom. A sütőpapírral együtt átemelem egy tortatálra, és cikkekre szelve tálalom.
Megjegyzések
  1. Nutella helyett reszelt tejcsokit is szoktam használni, vagy éppen váltogatom a tölteléket, egyik réteg csokis, a másik diós vagy lekváros. Ki-ki döntse el ízlése szerint.
  2. Ebből a mennyiségből 7- 8 db palacsintát kapok.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/