Epres – pudingos gyümölcstorta
2017.02.9 | 2:58
Beküldve:Gyümölcsös süti, Összes, Torta
Epres - pudingos gyümölcstorta
Fincsi.hu
2017-02-09 16:12:33
Nyomtatás
Piskótához
- - 3 tojás
- - 5 ek. liszt
- - 4. ek cukor
- - 2 ek. étolaj
- - fél cs. sütőpor
- - 1 ek. 10 %-os ecet
Töltelék
- - 1 cs. vaníliás pudingpor
- - 5 dl tej
- - 4 ek. cukor
Tetejére
- - eper (tetszés szerinti mennyiség)
- - tortazselé
Elkészítési javaslat
- A tojásokat szétválasztom, a fehérjét a cukorral és az ecettel kemény habbá verem, majd kis adagonként, kézi habverővel beleforgatom a liszttel összeszitált sütőport, és fokozatosan hozzáadogatom a tojások sárgáját és az étolajat is.
- A tésztát egy zsírozott-lisztezett gyümölcstorta-formába öntöm, és 160 fokon (légkeverésen) kb 10-13 perc alatt aranysárgára sütöm.
- A tésztát kihűtöm, majd tálra borítom. Közben elkészítem a pudingot a tasakon jelzett hagyományos módon, és a kihűlt torta mélyedését megtöltöm a langyos krémmel.
- Miután a puding megszilárdult, ráteszem a félbevágott eperdarabkákat, végül a csomagolás hátoldalán leírtak szerint elkészítem a zselét, és a torta tetejére csorgatom úgy, hogy teljesen befedje a gyümölcsöket. Tálkalás előtt néhány órára hűtőbe teszem.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/