Epres – pudingos gyümölcstorta

Epres - pudingos gyümölcstorta

Epres - pudingos gyümölcstorta
Nyomtatás
Piskótához
  1. - 3 tojás
  2. - 5 ek. liszt
  3. - 4. ek cukor
  4. - 2 ek. étolaj
  5. - fél cs. sütőpor
  6. - 1 ek. 10 %-os ecet
Töltelék
  1. - 1 cs. vaníliás pudingpor
  2. - 5 dl tej
  3. - 4 ek. cukor
Tetejére
  1. - eper (tetszés szerinti mennyiség)
  2. - tortazselé
Elkészítési javaslat
  1. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét a cukorral és az ecettel kemény habbá verem, majd kis adagonként, kézi habverővel beleforgatom a liszttel összeszitált sütőport, és fokozatosan hozzáadogatom a tojások sárgáját és az étolajat is.
  2. A tésztát egy zsírozott-lisztezett gyümölcstorta-formába öntöm, és 160 fokon (légkeverésen) kb 10-13 perc alatt aranysárgára sütöm.
  3. A tésztát kihűtöm, majd tálra borítom. Közben elkészítem a pudingot a tasakon jelzett hagyományos módon, és a kihűlt torta mélyedését megtöltöm a langyos krémmel.
  4. Miután a puding megszilárdult, ráteszem a félbevágott eperdarabkákat, végül a csomagolás hátoldalán leírtak szerint elkészítem a zselét, és a torta tetejére csorgatom úgy, hogy teljesen befedje a gyümölcsöket. Tálkalás előtt néhány órára hűtőbe teszem.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/