Fahéjas szederleves

Fahéjas szederleves

Fahéjas szederleves
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. kb. 20-25 dkg szeder
  2. cukor (ízlés szerint)
  3. 1 cs vaníliás cukor
  4. 1 rúd fahéj
  5. reszelt citromhéj
  6. citromlé
  7. 2 dl habtejszín
  8. pici vaníliás pudingpor
Elkészítési javaslat
  1. A szedret megmosom, majd egy kevés vízben (annyiban, hogy épp ellepje) néhány percre felteszem főni a kétféle cukorral, citromlével és reszelt citromhéjjal, valamint a fahéjrúddal együtt.
  2. A tűzről levéve leturmixolom (a fahéjat kiszedem belőle) és szűrőn átszűröm, hogy a magok ne kerüljenek a levesbe. A tejszínt kikeverem egy kevés pudingporral, majd állandó kevergetés mellett a levesbe adagolom.
  3. Egy picit forralok rajta, majd kis tálkákba szedve, hidegen tálalom. Tejszínnel és szederrel díszítem.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/
Facebook