Hideg meggyleves

Hideg meggyleves

Hideg meggyleves
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. 40 dkg meggy
  2. 5 dkg nádcukor
  3. 2 dl édes fehérbor
  4. 4 dl tejszín
  5. 1/4 vaníliarúd
  6. egy egész fahéj
  7. pár szem szegfűszeg
  8. csipetnyi só
Elkészítési javaslat
  1. A meggyet kimagozzuk, néhány szemet tálalásig félreteszünk, a többit kissé lecukrozva öt percig állni hagyjuk.
  2. Fehérborban felfőzzük a fűszereket, majd leszűrjük és a lecukrozott meggyel együtt ismét felforraljuk. A tűzről azonnal levesszük, gyümölcspréssel kinyerjük a levét, majd lehűtjük.
  3. Tálalás előtt hozzákeverjük az ugyancsak hideg helyen tartott folyékony tejszínt és egy csipet sót.
  4. Csészékbe töltjük, a félretett nyers meggyszemekkel díszítjük, behűtve tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/