Hideg meggyleves
2017.02.9 | 8:31
Beküldve:Levesek és italok, Összes
Hideg meggyleves
Fincsi.hu
2017-02-09 09:45:39
Nyomtatás
Hozzávalók
- 40 dkg meggy
- 5 dkg nádcukor
- 2 dl édes fehérbor
- 4 dl tejszín
- 1/4 vaníliarúd
- egy egész fahéj
- pár szem szegfűszeg
- csipetnyi só
Elkészítési javaslat
- A meggyet kimagozzuk, néhány szemet tálalásig félreteszünk, a többit kissé lecukrozva öt percig állni hagyjuk.
- Fehérborban felfőzzük a fűszereket, majd leszűrjük és a lecukrozott meggyel együtt ismét felforraljuk. A tűzről azonnal levesszük, gyümölcspréssel kinyerjük a levét, majd lehűtjük.
- Tálalás előtt hozzákeverjük az ugyancsak hideg helyen tartott folyékony tejszínt és egy csipet sót.
- Csészékbe töltjük, a félretett nyers meggyszemekkel díszítjük, behűtve tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/