Húsvéti kókusztorta

Húsvéti kókusztorta

Húsvéti kókusztorta
Nyomtatás
Tésztához
  1. - 8 tojás (szétválasztva)
  2. - 8 ek. kristálycukor
  3. - 8 ek. finomliszt
  4. - fél cs. sütőpor
Krémhez
  1. - 1 cs. ( 10 dkg kókuszreszelék)
  2. - 2 dl tej
  3. - 2 dl kókusztej
  4. - 1 cs. vaníliás puding (főzni való)
  5. - 20 dkg cukor
  6. - 25 dkg mascarpone
  7. - 2 dl habtejszín
  8. - 1 cs. habfixáló por
Elkészítési javaslat
  1. Mivel a krémnek teljesen ki kell hűlnie, ezért ezt készítem el először. A kétféle tejet összeöntöm, majd belekeverem a kókuszreszeléket. A pudingport 1-2 kanál hideg tejjel csomómentesre keverem, majd hozzáöntöm a kókuszos tejhez, és állandó kevergetés mellett sűrű krémmé főzöm. (Egy kicsit tovább kell főzni, mint a sima pudingot). Ha elkészült, teljesen kihűtöm.
  2. Közben a hideg habtejszínt a habfixálóval együtt habosra verem, és elkeverem a mascarponéval. Miután a kókuszos puding kihűlt, a kétféle krémet összeforgatom, és hűtőbe teszem.
  3. A piskótához a tojásokat szétválasztom. A fehérjét pici só hozzáadásával gépi habverővel kemény habbá verem, majd a cukrot kanalanként hozzáadva tovább verem. Ezután kézi habverővel hozzákeverem a tojások sárgáját is, majd kanalanként a sütőporos lisztet is beleforgatom.
  4. A piskótamasszát sütőpapírral bélelt nagy sütőtlemezre (a legnagyobbra, mert nem kell, hogy magas legyen) simítom, és 180 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső álláson) kb. 15 perc alatt megsütöm. Még melegen lehúzom róla a sütőpapírt, és hagyom kihűlni. Ha kihűlt, 3 csíkra vágom, ezek lesznek a hosszúkás torta emeletei.
  5. A kihűlt lapokat emeletenként először vékonyan megkenem az eperlekvárral, majd rásimítom a kókuszos krémet. A maradék krémmel az oldalát is bevonom. Színes cukortojásokkal díszítem.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/