Húsvéti kókusztorta
2017.02.9 | 2:28
Beküldve:Húsvét, Krémes sütik, Összes
Húsvéti kókusztorta
Fincsi.hu
2017-02-09 15:42:43
Nyomtatás
Tésztához
- - 8 tojás (szétválasztva)
- - 8 ek. kristálycukor
- - 8 ek. finomliszt
- - fél cs. sütőpor
Krémhez
- - 1 cs. ( 10 dkg kókuszreszelék)
- - 2 dl tej
- - 2 dl kókusztej
- - 1 cs. vaníliás puding (főzni való)
- - 20 dkg cukor
- - 25 dkg mascarpone
- - 2 dl habtejszín
- - 1 cs. habfixáló por
Elkészítési javaslat
- Mivel a krémnek teljesen ki kell hűlnie, ezért ezt készítem el először. A kétféle tejet összeöntöm, majd belekeverem a kókuszreszeléket. A pudingport 1-2 kanál hideg tejjel csomómentesre keverem, majd hozzáöntöm a kókuszos tejhez, és állandó kevergetés mellett sűrű krémmé főzöm. (Egy kicsit tovább kell főzni, mint a sima pudingot). Ha elkészült, teljesen kihűtöm.
- Közben a hideg habtejszínt a habfixálóval együtt habosra verem, és elkeverem a mascarponéval. Miután a kókuszos puding kihűlt, a kétféle krémet összeforgatom, és hűtőbe teszem.
- A piskótához a tojásokat szétválasztom. A fehérjét pici só hozzáadásával gépi habverővel kemény habbá verem, majd a cukrot kanalanként hozzáadva tovább verem. Ezután kézi habverővel hozzákeverem a tojások sárgáját is, majd kanalanként a sütőporos lisztet is beleforgatom.
- A piskótamasszát sütőpapírral bélelt nagy sütőtlemezre (a legnagyobbra, mert nem kell, hogy magas legyen) simítom, és 180 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső álláson) kb. 15 perc alatt megsütöm. Még melegen lehúzom róla a sütőpapírt, és hagyom kihűlni. Ha kihűlt, 3 csíkra vágom, ezek lesznek a hosszúkás torta emeletei.
- A kihűlt lapokat emeletenként először vékonyan megkenem az eperlekvárral, majd rásimítom a kókuszos krémet. A maradék krémmel az oldalát is bevonom. Színes cukortojásokkal díszítem.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/