Kelt szilvás lepény

Kelt szilvás lepény

Kelt szilvás lepény
Nyomtatás
Tésztához
  1. - 400 g finomliszt
  2. - 25 g élesztő
  3. - 1,5 dl langyos tej
  4. - 80 g cukor
  5. - csipet só
  6. - 2 egész tojás
  7. - 150 g puha margarin
Tetejére
  1. - 50 dkg szilva
  2. - őrölt fahéj
  3. - őrölt szegfűszeg
  4. - porcukor
  5. - darabolt mandula
Elkészítési javaslat
  1. A lisztet tálba szitálom, és a közepébe készített mélyedésbe beletördelem az élesztőt, rászórom a cukrot, és hozzáadom a tejet. Kicsit összedolgozom, és kb. 20 percig félretszem. Ezután beleütöm a tojásokat, hozzáadom a sót és a margarint is. A tésztát dagasztom, majd meleg helyen duplájára kelesztem (kb. 1 óra).
  2. A szilvát megmosom, magozom, és negyedelem, majd meghintem porcukorral, őrölt fahéjjal és szegfűszeggel. Sütőpapírral bélelt tepsiben vékonyra nyújtom a tésztát, meghintem darált zabpehellyel, majd rárakosgatom a negyedelt szilvákat.
  3. A darabolt mandulát összekeverem a porcukorral és a fahéjjal, és a lepény tetejét megszórom a mandulás keverékkel. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütöm. A vége felé a tetejét lefedem fóliával, hogy nem égjen meg túlságosan.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/