Kókuszkocka mézestésztából
Kókuszkocka mézestésztából
Fincsi.hu
2017-02-09 12:59:52
Nyomtatás
Tésztához
- - 35 dkg liszt
- - 5 dkg finomra darált kókuszreszelék
- - 8 dkg puha vaj
- - 1 csomag sütőpor
- - 1 csomag vaníliás cukor
- - 30 dkg cukor
- - 2 egész tojás
- - 2 dl tej
- - 3 evőkanál méz
Csokimázhoz
- - 3 evőkanál kakópor
- - 25 dkg vaj
- - 25 dkg porcukor
- - 8 evőkanál tej
Szórni
- - 20 dkg kókuszreszelék
Elkészítési javaslat
- A sütőt előmelegítem 180 fokra. Egy tepsit (20x30-as) kibélelek sütőpapírral.
- A vajat habosra keverem a kétféle cukorral, majd egyenként hozzáadom a tojásokat és a mézet. A lisztet összekeverem a sütőporral és a kókuszreszelékkel, és ezt is a vajas masszához adagolom. Végül beleöntöm a tejet és alaposan összedolgozom a tésztát.
- A tésztát a tepsibe egyengetem, és kb. 40 percig sütöm. Mielőtt kivenném, tűpróbával ellenőrzöm a tészta állagát. Rövid ideig a sütőben hagyom, majd onnan kivéve deszkára borítom, és hagyom teljesen kihűlni.
- Ha kihűlt, kockákra vágom. A mázhoz a vajat habosra keverem a porcukorral és a kakaóporral, majd hozzáadom a felmelegített tejet is, és alacsony hőfokon picit összeforralom a hozzávalókat.
- A kókuszreszeléket egy nagyobb edénybe szórom. A sütikockákat egyenként megforgatom a mázban (villára szúrva), majd gyorsan a kókuszban is meghepergetem őket.
- Rácsra helyezve hagyom megszáradni.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/