Kókuszkocka mézestésztából

Kókuszkocka mézestésztából

Kókuszkocka mézestésztából
Nyomtatás
Tésztához
  1. - 35 dkg liszt
  2. - 5 dkg finomra darált kókuszreszelék
  3. - 8 dkg puha vaj
  4. - 1 csomag sütőpor
  5. - 1 csomag vaníliás cukor
  6. - 30 dkg cukor
  7. - 2 egész tojás
  8. - 2 dl tej
  9. - 3 evőkanál méz
Csokimázhoz
  1. - 3 evőkanál kakópor
  2. - 25 dkg vaj
  3. - 25 dkg porcukor
  4. - 8 evőkanál tej
Szórni
  1. - 20 dkg kókuszreszelék
Elkészítési javaslat
  1. A sütőt előmelegítem 180 fokra. Egy tepsit (20x30-as) kibélelek sütőpapírral.
  2. A vajat habosra keverem a kétféle cukorral, majd egyenként hozzáadom a tojásokat és a mézet. A lisztet összekeverem a sütőporral és a kókuszreszelékkel, és ezt is a vajas masszához adagolom. Végül beleöntöm a tejet és alaposan összedolgozom a tésztát.
  3. A tésztát a tepsibe egyengetem, és kb. 40 percig sütöm. Mielőtt kivenném, tűpróbával ellenőrzöm a tészta állagát. Rövid ideig a sütőben hagyom, majd onnan kivéve deszkára borítom, és hagyom teljesen kihűlni.
  4. Ha kihűlt, kockákra vágom. A mázhoz a vajat habosra keverem a porcukorral és a kakaóporral, majd hozzáadom a felmelegített tejet is, és alacsony hőfokon picit összeforralom a hozzávalókat.
  5. A kókuszreszeléket egy nagyobb edénybe szórom. A sütikockákat egyenként megforgatom a mázban (villára szúrva), majd gyorsan a kókuszban is meghepergetem őket.
  6. Rácsra helyezve hagyom megszáradni.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/