Mascarpone krémes csíkos szelet

Mascarpone krémes csíkos szelet

Mascarpone krémes csíkos szelet
A könnyed, omlós tésztarétegek között kétféle ízű krém lapul, ráadásul a kókuszlisztnek - ami egyébként kitűnően passzol az ilyen jellegű omlós tésztákhoz - köszönhetően az egész süteményt átjárja a kellemes kókusz íz.
Nyomtatás
Sütési idő
5 min
Teljes elkészítési idő
15 min
Sütési idő
5 min
Teljes elkészítési idő
15 min
Tésztához
  1. - 20 dkg kókuszliszt (sima liszttel is helyettesíthető)
  2. - 20 dkg tönkölybúza fehérliszt
  3. - 15 dkg porcukor
  4. - 10 dkg vaj
  5. - 1 mk. sütőpor
  6. - 2 tojás
Krémhez
  1. - 25 dkg mascarpone
  2. - 20 dkg porcukor (vagy egyéb édsítő)
  3. - 5 dl tej
  4. - 4 ek. liszt
  5. - 2 ek. cukrozatlan kakaópor
Csokimáz
  1. - 2 ek. víz
  2. - 3 ek. cukor
  3. - 2-3 ek. cukrozatlan kakaópor
  4. - kb. 2-3 dkg vaj
Elkészítési javaslat
  1. A tészta összes hozzávalóját jó alaposan összedolgozom, 3 egyenlő részre osztom. 3-4 mm vastgaságú, téglalap alakú lapokat nyújtok, és egyenként, sütőpapírral fedett közepes méretű tepsi hátulján, 180 fokon, kb. 5 perc alatt világosra sütöm. (Tényleg rövid idő alatt megsül, így érdemes figyelgetni!).
  2. A krémhez a lisztet csomómentesre keverem egy kevés tejjel, majd a maradék tej hozzáadásával sűrű pépet főzök. A mascarponét a cukorral kikeverem, majd összedolgozom a langyos főzött krémmel. A krémet két felé osztom, az egyik felébe belekeverem a kakaóport.
  3. Az alsó lapot megkenem a fehér krémmel, ráhelyezem a második lapot. Ezt megkenem a kakós krémmel, végül befedem a harmadik lappal.
  4. Fogyasztás előtt néhány órára, de akár egy éjszakára is állni hagyom, így másnapra megpuhul, és könnyedén szeletelhető lesz. Csokimázzal bevonva tálalom.
  5. A mázhoz a vajat kis edényben lassú tűzön felolvasztom, majd hozzáadom a cukrot és a vizet. Amikor felforrt, és a cukor is elolvadt, leveszem a tűzről és belekeverem a kakaóport. A mázat melegen ráöntöm a kihűlt süti tetejére, és megvárom, míg megdermed.
Megjegyzések
  1. Természetesen a kókuszlisztet helyettesítheted sima liszttel, vagy teljes egészében tönkölybúza fehérliszttel is készítheted.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/