Meggyes-pudingos rácsos pite

Meggyes - pudingos rácsos pite

Meggyes - pudingos rácsos pite
Nyomtatás
Omlós tésztához
  1. - 35 dkg liszt
  2. - 10 dkg cukor
  3. - csipetnyi só
  4. - 20 dkg hideg vaj
  5. - 1 tojás
  6. - 1 ek. főzőtejszín
Töltelékhez
  1. - 50-60 dkg meggy (befőtt)
  2. - 10 dkg cukor
  3. - 1 tk. fahéj
  4. - 1 zacskó vaníliás pudingpor
  5. - 1,5 dl meggylé (befőtt leve)
Elkészítési javaslat
  1. A lisztet tálba szitálom, hozzáadom a sót, cukrot. A vajat kisebb darabokban teszem bele, gyors mozdulatokkal morzsa állagúvá dolgozom. A tojást a tejszínnel kikeverem, és hozzáöntöm a liszthez, sima tésztává gyúrom. Fóliába csomagolva egy órára hűtőbe teszem.
  2. Közben elkészítem a tölteléket. A meggyet leszűröm, kinyomkodom a levét, és a cukorral és a fahéjjal felforralom, hozzáöntöm a meggylével kikevert vaníliás pudingport, és folyamatosan kevergetve, 10 percig lassú tűzön főzöm. Ha elég sűrű a krém, leveszem a tűzről, és hagyom kihűlni.
  3. A tésztát 2/3-1/3 arányban megfelezem, és a nagyobbikat akkora lappá nyújtom, hogy egy nagy tortaformát kibélelhessek vele.Villával megszurkálom, és megszórom zabkorpával, majd ráegyengetem a kihűlt pudingos, meggyes masszát.
  4. A maradék tésztából derelyevágóval csíkokat vágok, és berácsozom a pite tetejét. 170 fokra (légkeverésen160 fok) előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütöm. Porcukorral meghintve tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/