Meggyes tejespite
2017.02.9 | 12:31
Beküldve:Gyümölcsös süti, Krémes sütik, Összes
Meggyes tejespite
Fincsi.hu
2017-02-09 13:45:29
A vaníliapuding állagára hasonlító tejespite az egyik nyári kedvencem. Tényleg gyorsan elkészíthető, összeállítása valóban minden konyhai tudást nélkülöz, ráadásul jól variálható a "töltelék". Próbáltam már cseresznyével, és más bogyós gyümölccsel, málnával is, ezekkel is nagyon finom.
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Hozzávalók
- - 30 dkg magozott meggy
- - 3 egész tojás
- - 15 dkg tönkölybúza fehérliszt
- - csipetnyi só
- - 10 dkg cukor
- - 1 cs. vaníliás cukor
- - 2,5 dl tej
- - 2 dl tejszín
- - 1 citrom reszelt héja
Elkészítési javaslat
- A tojásokat (fehérjét, sárgáját együtt) a cukorral robotgéppel habosra verem, majd fokozatosan hozzáadom a vaníliás cukrot, sót, reszelt citomhéjat, beleszitálom a lisztet is, és kézi habverőval összedolgozom. Végül hozzáöntöm a folyékony hozzávalókat, és ezzel is jól kikeverem.
- A folyékony masszát kivajazott, lisztezett piteformába öntöm, egyenletesen beleszórom a meggyet (előtte kicsit kinyomkodom a levét).
- 180 fokos sütőben, légkeverésen kb. 25-30 perc alatt szép világosbarnára sütöm. Ha megrázogatom, és enyhén remeg, akkor jó. Teljesen kihűtöm, és csak ezután szeletelem.
Megjegyzések
- Természetesen mindenki saját ízlés szerint fogyasztja el ezt a finomságot, azonban a teljesen lehűtött tejespitének nincsen párja, sőt hidegen sokkal könnyebben szeletelhető.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/