Meggyes tejespite

meggyes tejespite

Meggyes tejespite
A vaníliapuding állagára hasonlító tejespite az egyik nyári kedvencem. Tényleg gyorsan elkészíthető, összeállítása valóban minden konyhai tudást nélkülöz, ráadásul jól variálható a "töltelék". Próbáltam már cseresznyével, és más bogyós gyümölccsel, málnával is, ezekkel is nagyon finom.
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Sütési idő
25 min
Hozzávalók
  1. - 30 dkg magozott meggy
  2. - 3 egész tojás
  3. - 15 dkg tönkölybúza fehérliszt
  4. - csipetnyi só
  5. - 10 dkg cukor
  6. - 1 cs. vaníliás cukor
  7. - 2,5 dl tej
  8. - 2 dl tejszín
  9. - 1 citrom reszelt héja
Elkészítési javaslat
  1. A tojásokat (fehérjét, sárgáját együtt) a cukorral robotgéppel habosra verem, majd fokozatosan hozzáadom a vaníliás cukrot, sót, reszelt citomhéjat, beleszitálom a lisztet is, és kézi habverőval összedolgozom. Végül hozzáöntöm a folyékony hozzávalókat, és ezzel is jól kikeverem.
  2. A folyékony masszát kivajazott, lisztezett piteformába öntöm, egyenletesen beleszórom a meggyet (előtte kicsit kinyomkodom a levét).
  3. 180 fokos sütőben, légkeverésen kb. 25-30 perc alatt szép világosbarnára sütöm. Ha megrázogatom, és enyhén remeg, akkor jó. Teljesen kihűtöm, és csak ezután szeletelem.
Megjegyzések
  1. Természetesen mindenki saját ízlés szerint fogyasztja el ezt a finomságot, azonban a teljesen lehűtött tejespitének nincsen párja, sőt hidegen sokkal könnyebben szeletelhető.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/