Méteres kalács
2017.02.9 | 11:41
Beküldve:Krémes sütik, Összes
Méteres kalács
Fincsi.hu
2017-02-09 12:54:44
Nyomtatás
Tésztához
- 25 dkg liszt
- 25 dkg porcukor
- 1,5 dl langyos víz
- 1,5 dl olaj
- 4 tojás
- 1 cs. sütőpor
- 4 ek. kakaópor
Krémhez
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 csomag főzős puncspuding
- 4 dl tej
Csokimázhoz
- 25 dkg étcsokoládé
- 3 ek. olaj
Elkészítési javaslat
- A tésztához a porcukor felét keverjük simára a liszttel, tojássárgájával, vízzel, olajjal és a sütőporral. A tojásfehérjét a porcukor másik felével verjük habossá. A két részt óvatosan keverjük össze.
- A tésztát elfelezzük, egyik felét egy kivajazott, kilisztezett őzgerincformába öntjük. A másik felét a kakóporral elkeverve egy másik őzgerincformába töltjük.
- 180 fokos sütőben mindkettőt kb. 25 percig sütjük, majd kiborítjuk, és hagyjuk kihűlni.
- A krémhez a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a többi hozzávalót sűrű krémmé főzzük, és lehűtjük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a vajas krémet is. A tésztákat felszeleteljük, és mindegyik lapot megkenjük a puncsos krémmel, majd váltakozva egymás mellé helyezzük a sima és a csokis tésztalapokat köztük a krémmel.
- Hűtőbe tesszük dermedni. Közben elkészítjük a csokimázat. Az étcsokit az olajjal gőz fölött felolvasztjuk, majd egyenletesen eloszlatjuk a méteres kalács tetején.
- Miután a máz is megszikkadt, ferdén szeleteljük.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/