Méteres kalács

méteres kalács

Méteres kalács
Nyomtatás
Tésztához
  1. 25 dkg liszt
  2. 25 dkg porcukor
  3. 1,5 dl langyos víz
  4. 1,5 dl olaj
  5. 4 tojás
  6. 1 cs. sütőpor
  7. 4 ek. kakaópor
Krémhez
  1. 20 dkg porcukor
  2. 25 dkg vaj
  3. 10 dkg cukor
  4. 1 csomag főzős puncspuding
  5. 4 dl tej
Csokimázhoz
  1. 25 dkg étcsokoládé
  2. 3 ek. olaj
Elkészítési javaslat
  1. A tésztához a porcukor felét keverjük simára a liszttel, tojássárgájával, vízzel, olajjal és a sütőporral. A tojásfehérjét a porcukor másik felével verjük habossá. A két részt óvatosan keverjük össze.
  2. A tésztát elfelezzük, egyik felét egy kivajazott, kilisztezett őzgerincformába öntjük. A másik felét a kakóporral elkeverve egy másik őzgerincformába töltjük.
  3. 180 fokos sütőben mindkettőt kb. 25 percig sütjük, majd kiborítjuk, és hagyjuk kihűlni.
  4. A krémhez a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a többi hozzávalót sűrű krémmé főzzük, és lehűtjük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a vajas krémet is. A tésztákat felszeleteljük, és mindegyik lapot megkenjük a puncsos krémmel, majd váltakozva egymás mellé helyezzük a sima és a csokis tésztalapokat köztük a krémmel.
  5. Hűtőbe tesszük dermedni. Közben elkészítjük a csokimázat. Az étcsokit az olajjal gőz fölött felolvasztjuk, majd egyenletesen eloszlatjuk a méteres kalács tetején.
  6. Miután a máz is megszikkadt, ferdén szeleteljük.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/