Narancskrémmel töltött barackmag
2017.02.9 | 7:56
Beküldve:Aprósütemény, Karácsony, Összes, Ünnepek
Narancskrémmel töltött barackmag
Fincsi.hu
2017-02-09 21:10:21
Nyomtatás
Tésztához
- 45 dkg finomliszt
- 28 dkg sütőmargarin
- 20 dkg porcukor
- 14 dkg darált dió
- 1 tojássárgája
- fél cs. sütőpor
- 2 tk. őrölt fahéj
- barackmag sütőforma
Töltelékhez
- 2 tojássárgája
- 2 dl tej
- 2 ek. liszt
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 tk. rum
- 1 narancs reszelt héja
- 2-3 ek. frissen facsart narancslé
Elkészítési javaslat
- A tészta hozzávalóit összegyúrom. Akkor jó, ha kissé morzsalékos, de kemény tésztát kapok. A formákat kivajazom, kilisztezem, és vékonyan belenyomkodom a tésztát, a túllógó széleket levágom. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt szép világosra sütöm. A sütőből kivéve rögtön, még melegen kiütögetem a tésztát, ugyanis ahogy hűl, egyre nehezebb lesz,mert nagyon könnyen törik.
- A töltelékhez a tojásokat a tejjel és a liszttel gőz fölött sűrű krémmé főzöm. Miután kihűlt, belekeverem a margarint, a porcukrot, a reszelt narancshéjat és a levet is. A krémmel megtöltögetem a formákat, s kettőt összeragasztok.
Megjegyzések
- Ideális ünnepi sütemény, mert nagyon sokáig friss marad, minél tovább áll, annál finomabb, puhább lesz.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/