Narancskrémmel töltött barackmag

Narancskrémmel töltött barackmag

Narancskrémmel töltött barackmag
Nyomtatás
Tésztához
  1. 45 dkg finomliszt
  2. 28 dkg sütőmargarin
  3. 20 dkg porcukor
  4. 14 dkg darált dió
  5. 1 tojássárgája
  6. fél cs. sütőpor
  7. 2 tk. őrölt fahéj
  8. barackmag sütőforma
Töltelékhez
  1. 2 tojássárgája
  2. 2 dl tej
  3. 2 ek. liszt
  4. 15 dkg margarin
  5. 15 dkg porcukor
  6. 1 tk. rum
  7. 1 narancs reszelt héja
  8. 2-3 ek. frissen facsart narancslé
Elkészítési javaslat
  1. A tészta hozzávalóit összegyúrom. Akkor jó, ha kissé morzsalékos, de kemény tésztát kapok. A formákat kivajazom, kilisztezem, és vékonyan belenyomkodom a tésztát, a túllógó széleket levágom. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt szép világosra sütöm. A sütőből kivéve rögtön, még melegen kiütögetem a tésztát, ugyanis ahogy hűl, egyre nehezebb lesz,mert nagyon könnyen törik.
  2. A töltelékhez a tojásokat a tejjel és a liszttel gőz fölött sűrű krémmé főzöm. Miután kihűlt, belekeverem a margarint, a porcukrot, a reszelt narancshéjat és a levet is. A krémmel megtöltögetem a formákat, s kettőt összeragasztok.
Megjegyzések
  1. Ideális ünnepi sütemény, mert nagyon sokáig friss marad, minél tovább áll, annál finomabb, puhább lesz.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/