Narancsos csokikrémmel töltött piskótarolád

Narancsos csokikrémmel töltött piskótarolád

Narancsos csokikrémmel töltött piskótarolád
Nyomtatás
1 piskótaroládhoz
  1. - 4 tojás
  2. - 3 ek. víz
  3. - 8 dkg liszt
  4. - 8 dkg cukor
  5. - csipetnyi só
Krémhez
  1. - 10 dkg étsokoládé(60-70 %-os)
  2. - 25 dkg mascarpone krém
  3. - 4 tojássárgája
  4. - 8 dkg cukor
  5. - reszelt narancshéj,(vagy kandírozott narancs)
  6. - fél narancs leve
Elkészítési javaslat
  1. A piskótatekercshez a fehérjét a sóval, és 4 dkg cukor kanalankénti hozzáadásával vágható keménységű, fényes habbá verem. A sárgáját a maradék 4 dkg cukorral és 3 ek. vízzel kikeverem, óvatos mozdulatokkal beleforgatom a habot, majd beleszitálom a lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, egyenletesen elsimítom és 180 fokra előmelegített sütőben (középen, légkeveréssel) 10 percig sütöm.
  2. A piskótát egy nedves konyharuhára borítom, lehúzom róla a sütőpapírt és a konyharuha segítségével lazán feltekerem (ez egy nagyon könnyed, rugalmas tészta, így könnyű feltekerni, nekem nagyon bevált piskótatekercsekhez). Feltekerve hagyom kihűlni. Közben összeállítom a krémet.
  3. A csokit feldarabolom, gőz fölött megolvasztom, majd félreteszem hűlni. A tojássárgáját és a cukrot szintén gőz felett sűrűsödésig keverem, majd ezt is kihűtöm. Ha minden kihűlt, akkor a mascarponét összedolgozom a csokoládéval és a tojásos krémmel. Beleszórom a reszelt narancshéjat, hozzáadom a levet,és robotgéppel az egészet sima krémmé dolgozom. A krém 2/3 részét a kihűlt, kigöngyölt piskótalapra kenem, hosszanti oldala felől óvatosan feltekerem, és a maradék krémmel bevonom.
  4. A rolád külsejét egy evőkanál hátuljával összeborzolom, szeletelés előtt néhány órára, vagy akár egy éjszakára hűtőbe teszem. Közvetlenül tálalás előtt megszórom reszelt narancshéjjal (vagy ki mivel szeretné, illik hozzá a darált dió, pisztácia, kandírozott naracs, stb...).
Megjegyzések
  1. Személyes tapasztalatom az, hogy a krémnek kimondottan jót tesz, ha felhasználás előtt minimum 2-3 órára hűtőben pihen. Ha nagyon összeállna, habosítsd ki robotgéppel! A már kész rolád is könnyebben szeletelhető, ha legalább egy éjszakán át hűtőben hagyod dermedni.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/