Narancstorta karamellizált banántetővel

Narancstorta karamellizált banántetővel

Narancstorta karamellizált banántetővel
Nyomtatás
Tésztához
  1. - 3 tojás
  2. - 5 ek. liszt
  3. - 4 ek. cukor
  4. - fél cs. sütőpor
  5. - 1 ek. ecet
  6. - 1 dl étolaj
  7. - 1 narancs reszelt héja
Krémhez
  1. - 2 egész tojás
  2. - 3 ek. cukor
  3. - 2 narancs leve
  4. - 1 púpozott kk. étkezési keményítő
  5. - 1 kk. vaj
  6. - 1 narancs reszelt héja
  7. - 250 g mascarpone
  8. - 1 cs. habfixáló
Elkészítési javaslat
  1. A krémhez a narancsot megmosom, a héját lereszelem, majd kipréselem a lévét, és átszűröm. A tojásokat habosra keverem a cukorral, hozzáadom a keményítőt és a narancsok levét, a reszelt héjat majd alaposan elkeverem. Vízfürdő felett folyamatos kevergetés mellett sűrű krémet főzök. Még forrón belekeverem a vajat is, és kihűtöm. Miután kihűlt, összekeverem a mascarponéval, és a habfixálóval.
  2. A piskótához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét a cukorral és az ecettel kemény habbá verem, majd kis adagonként, kézi habverővel beleforgatom a liszttel összeszitált sütőport, a reszelt narancshéjat, és fokozatosan hozzáadogatom a tojások sárgáját és az étolajat is.
  3. A tésztát egy zsírozott-lisztezett gyümölcstorta-formába öntöm, és 160 fokon (légkeverésen) kb 10-13 perc alatt aranysárgára sütöm.
  4. A tésztát kihűtöm, majd tálra borítom.
  5. A torta mélyedését megtöltöm a krémmel. A tetejét karamellizált banánnal díszítem. Ehhez kb. 2-3 ek. cukrot karamellizálok, beledobálom a banánszeleteket, picit összerázom, megforgatom benne, majd kiveszem, és ha kihűlt, a krémre rakosgatom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/