Rumos-diós csokitorta

rumos-diós csokitorta

Rumos - diós csokitorta
Nyomtatás
Tésztához
  1. - 6 ek. rétesliszt
  2. - fél cs. sütőpor
  3. - 6 ek. cukor
  4. - 3 tojás
  5. - 3. ek. víz (hideg)
  6. - csipet só
Krémhez
  1. - 4 ek. búzadara
  2. - 4 ek. cukor
  3. - 3 dl tej
  4. - 1 tojássárgája
  5. - 2 ek. kakópor (cukrozatlan)
  6. - 10 dkg darált dió
  7. - 15 dkg puha vaj
  8. - 1 kis doboz rumaroma (vagy 1 ek. rum)
Csokimázhoz
  1. - kb. 2 ek. kakópor (cukrozatlan)
  2. - 2 ek. víz
  3. - kb. 3 ek. cukor
  4. - 10 dkg vaj
Díszíteni
  1. - meggy (friss és befőtt is jó)
  2. - pici rum, vagy rumaroma, amiben áztatjuk a meggyet
Elkészítési javaslat
  1. A tésztához a tojásfehérjét a sóval kemény habbá verem. A sárgáját a vízzel és a cukorral habosra keverem. Beleszitálom a sütőporos lisztet, majd óvatos mozdulatokkal a habot is beleforgatom a masszába.
  2. A tésztát kivajazott, lisztezett kapcsos tortaformába öntöm, és 180 fokon 12-18 perc alatt szép világosbarnára sütöm. Nem veszem ki egyből a sütőből, hogy ne essen össze a tészta.
  3. A krémhez a darát, cukrot és a tejet összekeverem, hozzákeverem a tojássárgáját is, majd lassú tűzön sűrű krémet főzök. Ha kész, lehúzom a tűzről, és hozzákeverem a kakaóport meg a darált diót is. Amikor már majdnem teljesen kihűlt, hozzáadom a rumot/rumaromát, és a puha vajat, és kihabosítom a krémet.
  4. A teljesen kihűlt krémet a szintén teljesen kihűlt tésztára simítom (a tésztát nem veszem ki a formából), tetejét bevonom csokimázzal, és az előzőleg rumba áztatott megyszemekkel körbedíszítem a torta szélét.
  5. A mázhoz kb. 2 ek. kakaóport és 3. ek. cukrot 2 ek. vízzel simára keverek, majd hozzáadok kb. 10 dkg vajat, és kis lángon néhány percig főzöm. Lehúzom a tűzről, és kevergetve hűtöm egy-két percig, majd óvatosan rácsorgatom a krém tetejére, ügyelve, hogy mindenhova jusson.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/