Tarka meggyes sütemény

Tarka meggyes sütemény

Tarka meggyes sütemény
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. - 35 dkg liszt
  2. - 1 csomag sütőpor
  3. - 3 dl tej
  4. - 3 egész tojás
  5. - 20 dkg cukor
  6. - 6 dkg puha margarin
  7. - 1 ek. kakaópor
Tetejére
  1. - magozott meggy (befőtt is jó)
Elkészítési javaslat
  1. A tojást, a margarint és a cukrot kézi habverővel habosra keverem. Hozzáöntöm a tejet, hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet és alaposan elkeverem a hozzávalókat. Megfelezem a masszát, és az egyik felében elkeverem a kakaóport.
  2. Egy kerek, kapcsos tortaformát kibélelek sütőpapírral és a forma közepére halmozok 2 evőkanál fehér tésztát, majd a fehér tésztára 2 evőkanál kakaós tésztát és ezt addig folytatom, míg el nem fogy az összes tészta. Legvégül finoman megkocogtatom a formát, de elegyengetni nem szükséges, magától szét fog terülni sütés közben.
  3. A meggyet belenyomkodom a tésztába (ha befőtt, akkor előtte lecsepegtetem), majd 180 fokon (légkeverésen 160 fok) kb. 30 perc alatt megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm kivétel előtt. Egy bögre tej mellé remek kísérő.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/