Zabpelyhes sütemény aszalt gyümölcsökkel
2017.02.9 | 12:03
Beküldve:Gyümölcsös süti, Kevertek, Összes
Annak ellenére, hogy reform süti gyanánt készítettem el, azt kell, hogy mondjam, hogy a vártnál sokkal finomabb lett a végeredmény. Állagra kissé “ragacsos” , de nagyon puha, finom, és a fahéj és a savanykás aszalt gyümölcsök különösen ízletessé teszik. Akár tízórai helyett is kíváló.
Zabpelyhes sütemény aszalt gyümölcsökkel
Fincsi.hu
2017-02-09 13:17:59
Nyomtatás
Hozzávalók
- - 25 dkg finomszemű zabpehely
- - 3 dl tej
- - 8 dkg darált dió
- - 5 tojás (szétválasztva)
- - 12 dkg nyírfacukor (vagy xilit)
- - 1,5 tk. őrölt fahéj
- - kb. 25-30 dkg aszalt gyümölcs (szilva darabolva, meggy, cseresznye, mazsola)
Elkészítési javaslat
- A tejet felforraltam, a zabpelyhet kimértem, és belekevertem a felforralt tejben. Míg a többi hozzávalót előkészítettem, a zabpehye jó alaposan megduzzadt a meleg tejben (sűrű, kása szerű állaga lett).
- Az aszalványokat megmostam, lecsepegtettem róluk a felesleges vizet. A tojások sárgáját a cukor felével egy nagy keverőtálban habosra kevertem, majd beleforgattam a gyümölcsöket, a diót, fahéjat és a zabpelyhet. A tojásfehérjét pici sóval és a maradék cukorral kemény habbá vertem, majd apránként ezt is a zabpelyhes masszába kevertem.
- A keveréket egy enyhén kivajazott hőálló tálba (én egy 23x30-as jénai tálba) öntöttem. 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütöttem. A teteje szép aranybarnára sült.
Megjegyzések
- Szeletelés előtt 15 percig állni hagyom, mert melegen könnyen morzsálódik.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/