Adventi marcipános őzgerinc
Adventi marcipános őzgerinc
Fincsi.hu
2017-02-10 20:35:38
Nyomtatás
Sütési idő
50 min
Hozzávalók
- - 100 g liszt
- - 2 tk. mézeskalács fűszerkeverék
- - 180 g darált dió
- - 200 g marcipánmassza
- - 1 citrom reszelt héja
- - 3 egész tojás
- - 100 g cukor
- - 1 cs. vaníliás cukor
- - 2 dl tejszín
A mázhoz
- - 200 g fehér csoki
- - 2 ek. étolaj
Elkészítési javaslat
- A marcipánt sajtreszelőn lereszelem, majd a liszttell, a dióval, a reszelt citromhéjjal és a mézeskalács fűszerrel egy nagy tálban összekeverem.
- A tojásokat habosra keverem a kétféle cukorral és a tejszínnel, majd a lisztes keveréket apránként hozzáadagolva alaposan összedolgozom.
- A masszát egy kivajazott, lisztezett őzgerinc formába öntöm, elegyengetem, és 175 fokra előmelegített (légkeveréses) sütőben kb. 50-55 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. Ha a teteje már nagyon pirulna, lefedem fóliával!
- A mázhoz a fehércsokit az olajjal vízfürdő felett megolvasztom, és egyenletesen bevonom vele a süteményt.
- Tetszés szerint dekorálhatod csokipasztillákkal. Várd meg, amíg a máz hűlni kezd, csak ezután nyomkodd bele a csokidíszeket, különben szétolvadnak.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/