Adventi marcipános őzgerinc

Adventi marcipános őzgerinc

Adventi marcipános őzgerinc
Nyomtatás
Sütési idő
50 min
Sütési idő
50 min
Hozzávalók
  1. - 100 g liszt
  2. - 2 tk. mézeskalács fűszerkeverék
  3. - 180 g darált dió
  4. - 200 g marcipánmassza
  5. - 1 citrom reszelt héja
  6. - 3 egész tojás
  7. - 100 g cukor
  8. - 1 cs. vaníliás cukor
  9. - 2 dl tejszín
A mázhoz
  1. - 200 g fehér csoki
  2. - 2 ek. étolaj
Elkészítési javaslat
  1. A marcipánt sajtreszelőn lereszelem, majd a liszttell, a dióval, a reszelt citromhéjjal és a mézeskalács fűszerrel egy nagy tálban összekeverem.
  2. A tojásokat habosra keverem a kétféle cukorral és a tejszínnel, majd a lisztes keveréket apránként hozzáadagolva alaposan összedolgozom.
  3. A masszát egy kivajazott, lisztezett őzgerinc formába öntöm, elegyengetem, és 175 fokra előmelegített (légkeveréses) sütőben kb. 50-55 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. Ha a teteje már nagyon pirulna, lefedem fóliával!
  4. A mázhoz a fehércsokit az olajjal vízfürdő felett megolvasztom, és egyenletesen bevonom vele a süteményt.
  5. Tetszés szerint dekorálhatod csokipasztillákkal. Várd meg, amíg a máz hűlni kezd, csak ezután nyomkodd bele a csokidíszeket, különben szétolvadnak.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/